• Meme kanserinde erken teşhise dikkat

    Esenyurt’ta meme sağlığına farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerde, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

  • Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde ‘Meme Sağlığı Farkındalık’ adlı seminer düzenlendi. Op.Dr. Ulvi İgandarov’un konuşmacı olduğu seminere Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ahu Doğruyol, Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hemşirelik sınıfı öğrencileri ve çok sayıda kadın katıldı.

    Seminerde çağımızın hastalığı kanserden korunmanın yolları ve erken teşhisin önemi vurgulandı. Meme kanserinde erken tanının tedavi başarısını artırdığını vurgulayan Op. Dr. Ulvi Isgandarov, “Kadınlar kendilerini ihmal etmemeli. Göğüste elle muayene bulguları bizim için çok önemli. Belirli periyodlarla bu muayeneyi her kadın yapmalı. Erken tanı, tedavi başarısını hastalıktan hayatta kalma şansını ve yapılacak cerrahinin tedavi boyutunu etkileyen çok önemli bir etkendir” diye konuştu.

    Seminer sırasında vatandaşlardan gelen sorulara ayrıntılı cevaplar verilirken, 40 yaş üstü kadınlar Esenyurt Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu Esencan Hastanesine ücretsiz mamografi ve ön muayene yapılmak üzere davet edildi. Seminer sonrasında Sağlık İşleri Müdürü Ahu Doğruyol, katılımcılara teşekkür ederek konuşmacı Ulvi Isgandarov’a plaket takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir