• Mersin’den Kıbrıs’a yüzecek

  • Emre Seven’in solo yüzme denemesi Avcılar Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi ve Avrupa Yüzme İhtisas Spor Kulübü’nün desteği, Geri Kazanım Sanayicileri Derneği (AKÜDER)’nin sponsorluğunda 15-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    “DESTEK OLMAK BİZİM İÇİN ONUR VERİCİ”

    Bu yüzme etkinliğinin hem turizm hem de deniz temizliği açısından önemli olduğunu vurgulayan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Orası çok özel bir parkur. Dünya’nın önemli geçişlerinden biri olarak sayılabilir. Emre Bey’in bu özel cesareti nedeniyle biz heyecanlandık. Cesaretine ve bu çabasına destek olmak bizim için onur verici bir durum. Sporun ve sporcunun her zaman yanında olacağız. Yanında olmanın ötesinde biz de zaten sporcuyuz. Diliyorum geçişi tamamladığında ülkenin tanıtımı ve ülkeye turist gelmesi ve ülke ekonomisine katkı sunma açısından da etkili olacak. Son zamanlarda Marmara Denizi müsilajla büyük dertteydi. Denize giremedim. Çevreye duyarlı olmanın ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşadık. Yine bu geçiş ‘Temiz denizlerde kulacım kadar yakınsın’ sloganıyla da çevreye ve ekolojiye dikkat çekmesi bakımından son derece önemli” açıklamasında bulundu.

    “AMACIMIZ ÇEVRE FARKINDALIĞI YARATMAK”

    Cebeli Tarık Boğazı’nı yüzerek geçen ilk Türk sporcu olan Emre Seven, “Amacımız çevre alanında farkındalık yaratmak ve denizlerimizin tertemiz olduğunu tüm dünyaya ispatlamak. Solo yüzüş olacak. Teknik bir terim. Tek bir kişinin yapacağı bir yüzme denemesi. Bir kıyıdan başlanıp bir kıyıda biteceği anlamına geliyor. Herhangi bir yere dokunamazsınız, mola veremezseniz, tekneye dokunamazsınız, deniz üzerinde yüzen bir cisme dokunamazsınız ki dokunursanız diskalifiye olursunuz. Geçen sene bir denememiz daha oldu. Temelinde benim eksikliğime dayalı, daha sonrasında çeşitli aksaklıkların da çıktığı bir organizasyondu. O gün yaşadığımız bütün eksiklikleri tek tek teknik heyetimle analiz ettik. Bu sefer çok daha farklı olacak” diye ifade etti.

    “BU GURUR TÜM TÜRKİYE’NİN”

    Son dönemde denizlerimizde yaşanan Deniz Salyası – Musilaj sorununa dikkat çeken AKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Acar; “Tarihe tanıklık edeceğimiz solo yüzme denemesinde kazanılacak başarı sadece Emre Seven kardeşimizin değil, bütün Türkiye’nin gururu olacak. Denizlerimizin temiz ve yüzülebilir olduğunu gösterecek ve de Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne olan yakınlığımızı bir kez daha tüm dünyaya duyuracaktır.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir