• MEVLÜT UYSAL: AKGÜN SEÇİMİ KAYBETMEKTEN KORKUYOR

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal on günlerde ortalıkta dolaşan tüm iddialara tek tek cevap veren Uysal, “Bu söylentileri çıkaranlar geçmişte hizmet üretemeyip, şimdi ise proje ortaya koyamayanların seçim kaybetme korkusuyla ortaya attıkları iddialardır” dedi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal gün boyu sürdürdüğü 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarının akşamında Büyükçekmece’de bir otelde “Seçmen Buluşması” programına katıldı. 

    TÜRKİYE BU MESELELERİ ÇOKTAN AŞTI
    Başkan Uysal esnaf ziyareti yaptığı sırada iki işletme sahibi tarafından kendisine, ‘başkanım siz seçildiğinizde alkollü mekânları kapatacağınız söyleniyor’ sorusuyla karşılaştığını ifade ederek, “Geçmişte Başakşehir Belediye Başkanlığı yaptım. Şimdi ise Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Kimin yaşam tarzına karışmışım? Bu söylentileri çıkaranlar geçmişte hizmet üretemeyip, şimdi ise proje ortaya koyamayanların seçim kaybetme korkusuyla ortaya attıkları iddialardır. Türkiye bu tarz meseleleri çoktan aştı. Vatandaşımız bizden sadece hizmet bekliyor” diye konuştu.

    EL İNSAF!
    Başkan Uysal ortaya atılan iddiaların bazı çevreler tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığını, seçmenleri etkilemeye çalıştıklarını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler Büyükçekmece için projelerimizi açıkladıkça, getireceğimiz hizmetleri anlattıkça, geçmişte yapılan yanlışlara girmedikçe Büyükçekmece Belediye yönetimi seçimleri kaybetme endişesiyle değişik iddialar ortaya atmaya başladı. “AK Parti 5 bin polis görevlendirecek, bu polislerin oylarıyla da seçim sonucunu değiştirecek” şeklinde iddialar ortaya attılar. El insaf ya! Nihayetinde ben hukukçuyum. Hukuken bunun imkânı yok. Belediye seçimlerinde görevli polisler ilçe belediye sınırları içerisinde kaydı yoksa oy kullanamaz. Yani Bahçelievler’de Bağcılar’da kaydı olan bir polis Büyükçekmece’de görevliyse dahi Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçimi için oy kullanamaz.”

    YATAY MİMARİNİN EN GÜZELİ BÜYÜKÇEKMECE’DE OLACAK
    Mevlüt Uysal kendisiyle ilgili olarak, ‘Mevlüt Uysal seçilirse betonlaşma artacak, yüksek binalar yapacak’ şeklinde iddiaların kulağına geldiğini belirterek, “Beni buraya Cumhurbaşkanımız aday olarak gönderdiğine göre dikey yapılaşma olmayacak. “İstanbul’da artık yatay mimari olacak” dediğine göre ve biz de burayı İstanbul’un en güzel ilçesi yapacaksak yatay mimarinin de en güzel örneğini burada göstermemiz lazım ki Büyükçekmece İstanbul’un en güzel ilçesi olsun. Bu konuda bir endişeniz olmasın” diye konuştu.

    BÜYÜKÇEKMECELİ BAŞKA İLÇEYE NEDEN GİTSİN?
    Hedeflerinin yaşanılabilir Büyükçekmece olduğunu vurgulayan Uysal, “Biz çocuklarımızın gelecek elli yılını, yüz yılını düşünmek zorundayız. Bunun için Büyükçekmece her yaş grubunu her insanımızın derdini çözecek projelerimiz var. Bizim 30 kilometrelik sahilimiz var. Bu kadar güzel alanlarımız varken neden Büyükçekmece’de oturan bir vatandaşımız sosyal aktivitelerini yapmak, en azından ailesiyle bir çay içmek için bile başka bir ilçeye niye gitsin?” dedi.

    2009’DAN BERİ ÇİVİ ÇAKILMADI
    Büyükşehir Belediyesinin her ilçeye ayrım yapmaksızın hizmet verdiğini ve bu hizmetleri alabilmek için de ilçe belediyesinin buna ortam oluşturması gerektiğini vurgulayan Başkan Uysal, “Büyükçekmece’de beş belde belediyesi kapatıldı ve 2009’da Büyükçekmece Belediyesi için oy verdi. Celaliye, Kumburgaz, Mimar Sinan, Tepecik ve Gürpınar. Gürpınar’ın yarısı Büyükçekmece’ye yarısı Beylikdüzü’ne bağlandı. O tarihten sonra buralara çivi çakılmadı desek doğrudur. İmar planları, altyapı hizmetleri yapılmadı. Belde belediyeleri kapatılırken mahallelere daha iyi hizmet gelsin diye kapatıldı. Ama o belde belediyelerine 2009 öncesi ne yapıldıysa onunla kalındı. Bir ilçenin her işi Büyükşehir’den beklemesinden ziyade ortam hazırlaması, imkan hazırlaması gerekir. Büyükşehir Belediyesi olarak her yere hizmet veriyoruz. Ancak ilçe belediyesi buna altlık oluşturmak zorunda. İlçe belediyesinin yaptığı işler o ilçeyi güzelleştirir. Güzelleştirmesinin yanında o ilçe her bakımdan değer kazanır. Eğer bize 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra görev verirseniz Büyükçekmece yine 30 – 40 yıl önceki gibi İstanbul’un en önemli ilçesi, en güzel ilçesi olacak” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir