• MİMAR SİNAN KÖPRÜSÜ’NDE ÇALIŞMALAR HIZLANDI

    Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 9 Nisan Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü’nde tadilat halindeki Silivri Mimar Sinan Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

  • Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 9 Nisan Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü’nde basın mensupları ile birlikte Silivri Mimar Sinan Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve basın mensuplarının da katıldığı inceleme gezisinde Başkan Yılmaz çalışmalar hakkında bilgi aldı. Uzun yıllar restorasyon çalışmaları devam eden köprünün son durumu hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz aynı zamanda Silivrili mimarların gününü de kutladı.

    YILMAZ: “ SİLİVRİ’NİN TÜM TARİHİ ESELERİNİ KORUYUP KOLLAYACAĞIZ”

    Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz çalışmaların el ile yapıldığı ve güçlendirme çalışmalarının da gerçekleştirdiğini ifade ettiği basın açıklamasında şunları söyledi: “Ülkemizde her yıl 9 Nisan Türk Mimarlık Tarihinin, sanat tarihinin baş tacı olan Mimar Sinan’ı anma, eserlerini anlama, kollama, geliştirilmesini teşvik etme amacı ile bugün kutlanıyor. Biz de bugün onu idrak ediyoruz. Türk Mimarisinin ve Osmanlı’nın

    en güçlü olduğu dönemlerde dünyanın baş mimarı olarak tabir edilen Mimar Sinan 50 yıl baş mimarlık yapmış. Sultan Selim’i, Kanuni Sultan Süleyman’ı ve 3. Selim’i 50 yılı aşkın bir zaman baş mimarlık görevinde bulunmuş. Osmanlı Mimarisi’nin en özgün eserlerini inşa etmiş. 350 üzerinde eser bırakmış. Ustalık eseri olan Selimiye Camii 6 yılda yapılmış. Avrupa’da 100 yıldan fazla süre bitirilemeyen katedrallerin olduğunu düşünürsek 6 yılda biten bir Selimiye Camii yapılmış. Mimar Sinan ayrıca mimarlıktan ziyade bir sanat tarihçisi bir şehir plancısıdır. Yaptığı tüm imalatların yanında şehir planına özgün eserler yapmıştır. Bugün hem Mimar Sinan’ı hem mimarlarımızı andığımız alan 1566 yılında inşa edildiği tahmin edilen 32 Gözlü Köprü, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Silivri Köprüsü olarak anılan köprünün önündeyiz. Amacımız hem Mimar Sinan’ı anmak hem Silivri’de tüm tarihi eserlerin korunup kollanacağını, tarihi dokuya duyacağımız saygıdan hareketle bu alanda yapıldı.

     BİR BUÇUK YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

    Köprüde restorasyon çalışmalar başlamış durumda, biz adaylığın ilk ilan edildiği günden bir gün sonra AK Parti Silivri İlçe Başkanımız Mutlu Bozoğlu ile birlikte 8 yıldır atıl durumda olan hem yaya hem araç trafiğine kapalı bu tarihi köprüde, en azından restore edilerek yaya trafiğine açılması noktasında çalışmalar yaptık. Vali bey ile istişarelerimiz sonucunda 3 ay içerisinde tüm imkânsızlıklar giderildi. İhalesi yapılarak 1 hafta içerisinde müteahhit firmaya iş ve yer teslimi yapıldı, restorasyon çalışması başladı. Bir, bir buçuk yılı bulacak bir restorasyon çalışması ile tarihi dokuyu tekrar canlandırma noktasında yapacağımız çalışmalar sürecek. Bizim 23 Dev Projemiz içerisinde buranın ilerisinde bir Arkeo Park planlıyoruz. Bu yapıya ve sanata uygun bir arkeolojik yapı olarak, sit alanı olan bu bölgede güzel bir Arkeo Park yapma planımız var. Bu vesile ile buradaki çalışmaların hızla ilerlemesi noktasında takipçisi olacağımın, Silivri’nin her probleminin bizim problemimiz olacağını söylemek istiyorum. Biz daha belediye başkanı olmadan bu proje ile dertlendik, artık belediye başkanı olarak da takipçisi olacağız. Kısa Köprü diye tarif edilen diğer tarihi köprümüzde girişimlerimiz sürüyor. Silivri’nin iki yakasını bir aradan koparan, Silivri’yi bir çıkmaza sokan, esnafı dertlendiren diğer köprünün de bir iki ay içerisinde ihalesi tamamlanarak, Anıtlar Kurulu’ndan alınacak onaylar ve uygulama planlarının tümünün takipçisiyiz. Silivrili hemşerilerimiz şunu bilsin ki biz Silivri’nin ne problemi varsa hepsini tek tek çözmek için buradayız. 9 Nisan vesilesi ile hem büyük usta Mimar Sinan’ın hem de mimarlarımızın bu gününü kutlamak istiyorum. Aziz ustanın da ruhunun şad olmasını diliyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir