• MİNİKLER EĞLENEREK ÖĞRENDİ

    Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü,  Sanat Aralığı adını koyduğu kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Ünlü karikatürist Hicabi Demirci’nin 105 adet karikatür eserini çocuklarla buluşturdu. Beylicium AVM’nin 3. Katı’nda düzenlenen sergide; savaş, bakış açılarındaki farklılık, adalet, modern yaşam, korku gibi birçok tema işlendi.

  • Yunus Nadi Karikatür Ödülü başta olmak üzere 72’nin üzerinde ödüle değer görülmüş usta karikatürist Hicabi Demirci’yi Beylikdüzülü çocuklarla buluşturan Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, masal ve karikatür atölyeleri düzenliyor. Beylicium AVM’nin 3. Katı’nda yer alan sergide Hicabi Demirci’nin “Çizgili Dünya”  kitabının Karikatür Atölyesi’ne katılım sağlayan çocuklar, hem eğlendi hem öğrendi. İnteraktif şekilde gerçekleşen atölyede, çocuklara gördükleri görsellerden ne anladıklarını soran karikatürist, onların hayal ve yorumlama güçlerine de tanık oldu.

    İyi bir karikatürü tanımlayacak mizah, desen ve kompozisyon unsurlarını ustalıkla bir araya getiren ünlü karikatüristin; çocukluk, savaş, bakış açılarındaki farklılık, adalet, modern yaşam, korku gibi birçok temayı konu aldığı atölyede; hayata farklı pencerelerden bakmayı seven herkes için benzersiz bir karikatür şöleni sunuldu. Görünenin ardındakini keşfetmek isteyen herkes için tam 105 karikatür gözler önüne serildi.

    Türkiye genelindeki çeşitli okullarda ve kültür merkezlerinde gerçekleştirdiği karikatür okuma atölyeleriyle adından övgüyle bahsettiren Hicabi Demirci, çocuklara ve ilgi duyan herkese farklı bir deneyim sunuyor.

    karikatur-atolyesi-2

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir