• MUCİTLER İŞ BAŞINDA

    Küçükçekmece’de hayata geçirilen ‘Küçük Mucitler Büyük İcatlar’ Projesi kapanış ve sergi programı büyük bir katılımla gerçekleşti. Ziyaretçiler, küçük mucitlerin eserlerine büyük ilgi gösterdi. 

  • Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğinde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen ‘Küçük Mucitler Büyük İcatlar’ Projesi Kapanış ve Sergi Programı geniş katılımla gerçekleşti.

    Söğütlüçeşme Bilgi Evi’nde gerçekleşen programa Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Proje Sorumlusu Küçükçekmece Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Erdönmez başta olmak üzere çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

    “AMERİKA’DA BİLE YOK BURADA VAR”

    Programda söz alan Harun Kaya, Küçükçekmece’yi kendi dersi, ödevi gibi gördüğünü belirterek, “Milli ve manevi değerlerle beslenen ancak kararlarını mutlaka ve mutlaka kendisi veren bir gençlik yetiştirme hedefindeyiz. Amerika’ya üniversiteye ziyarete gittiğimde bile 3D yazıcı görmedim. Fakat burada var. Biz bugün çok karlıyız. Bugün bunları kullanabilen ve kendi geleceğini kurabilen bir nesil yetiştiriyoruz. Atom bombası yapmak yerine nükleer enerjiyi insanların faydasına kullanabilen nesil yetiştireceğiz. Özellikle çocuk üniversitesi projesini çocuklar için çok faydalı buluyorum. Bununla çocuklar gelecekte ne olmak istediklerine kendileri karar verecekler” dedi.

    BESİM BAŞKAN’DAN İKİ DEV EĞİTİM MÜJDESİ

    Çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Besim Müftüoğlu ise “Bu projenin devamı niteliğinde bir ‘Çocuk Üniversitesi’ projemiz var. Burada üstün yetenekli çocuklarımızı Türkiye’nin saygın üniversitelerine hazırlamak niyetindeyiz. Kanarya Bilgi Evimizi de kuracağız. Ben bu projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    3 GÜN BOYUNCA SERGİLENECEK

    Mehmet Erdönmez ise verdiği destekten dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederek, “Amacımız, Küçükçekmece sınırları içerisinde yaşayan 5-14 yaş arasındaki çocukların yaratıcılıklarını geliştirerek, yeni teknolojilerle buluşmalarını sağlamaktı” dedi. Program sonunda protokol üyeleri projeye katılan öğrencilere sertifika ve hediye verdi. Ayrıca ‘Küçük Mucitler Büyük İcatlar’ Proje eserlerinin yer aldığı sergiyi de gezen protokol üyeleri, çalışmalar hakkında minik mucitlerden bilgi aldı. Birbirinden ilginç eserlerin bulunduğu sergi, üç gün boyunca Söğütlüçeşme Bilgi Evi’nde ziyaret edilebilecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir