• Mülayim Demirtaş: Mecliste başka dışarıda başka konuşuyorlar

  • Kentsel dönüşüm sürecinin tüm detaylarını aktaran Demirtaş, “Beylikdüzü Belediyesi olarak üzerimize düşen her şeyi, hatta fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Beylikdüzü’nü daha dayanıklı hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

    10500 VATANDAŞIN HAYATI TEHLİKEDE

    Gürpınar Siteler Bölgesi’nde 360 blok ve yaklaşık on bin beşyüz kişinin hayatı tehlikede olduğunu belirten Demirtaş: Bizler biran önce orada yaşayan vatandaşları daha güvenli konutlarda oturması. Bunun için tüm özveri ve çabamızla gayret gösteriyoruz. Orada yaşayan vatandaşların üçte ikisinin imzasını aldık. Siteler bölgesinde mecbur dönüşüm yapacağız. Metrekaresi aynı olacak. Ak Partili meclis üyeleri mecliste destek vereceğiz diyorlar. Ama onlar bir whatsapp gurubu kuruyorlar. Yapılanlar çok manidar. Hepsi ortada. Dönüşümü engellemek için her şeyi yapıyorlar. Bizim derdimiz orada yaşayan vatandaşlarımızı daha iyi konutlarda yaşatmak” ifadesine kullandı.

    KOMŞULARIMIZIN KAFALARINI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

    Depremin İstanbul’un en büyük gerçeklerinden biri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Demirtaş, “17 Ağustos 1999 depremi toplumumuzu derinden sarstı. İnsanlarımız o travmaları atlatabilmiş bile değilken, bu kentte yeni travmaların yaşanmasına izin vermeyeceğiz. 1999 depreminden sonra kanun ve yönetmelikler değişti. Örneğin öncesinde bodrum kat zorunluluğu yokken, yeni yönetmelikte yapılması şart koşuldu. Beton sınıfı ve etriye sıklığı gibi konularda değişiklikler oldu. Sadece bunlar değil ekonomik değişiklikler de binaların dönüşmesinde en büyük rolü oynamakta. 2011 yılında ton başına demir fiyatı 1.110 TL, m3 başına düşen beton fiyatı 90 TL idi. Ama nedense bazı çevreler bunu hep göz ardı etmekte; 5 yıl önceki beton ve demir fiyatıyla bugünkü aynıymış gibi provakatif söylemleri sahada geliştirmekte, komşularımızın kafasını karıştırarak can ve mal güvenliğini siyasi emel uğruna tehdit etmektedir” dedi.

    NE YAPARLARSA YAPSINLAR DURMAYACAĞIZ

    Kentsel dönüşüm için büyük bir mücadele verdiklerini vurgulayan Demirtaş, 2014 yılından bu yana yürütülen süreci, teknik bilgileri ve kanun ile yönetmelik değişikliklerini de tüm detaylarıyla aktardı. Süreç boyunca çeşitli engellerle de karşı karşıya kaldıklarını belirten Demirtaş, “Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’ın ve bizlerin tek derdi; vatandaşlarımızın yaşam hakkının ve güvenli konutlarda oturma hakkının devam edebilmesidir. Bizler bunları dert ediniyorken sahada komşularımızın aklını bulandırmaya devam ediyorlar. Tek amaçları, bu kentsel dönüşümü bugünün Beylikdüzü Belediyesi’nin, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve bizlerin gerçekleştirmesini engellemek. Biz bu göreve, insanlarımızı ölümle burun buruna yaşamaya mahkum etmek için değil, hayatları iyileştirmek için geldik. Sözünü ettiğim bu tutumlar haksız, vicdansız ve art niyetlidir. Tüm komşularımız güvenli yaşam alanlarına kavuşana dek, onlar ne yaparlarsa yapsınlar durmayacağız.” ifadelerini kullandı.

    ALGI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

    Yanlış bilgilerle algı yaratılmak istendiğini de dile getiren Demirtaş,“1.Etap Kentsel Dönüşüm çalışmalarına başladığımız günden bu yana hiçbir zaman telaffuz etmediğimiz 120 bin TL gibi rakamlar, AK Parti çevrelerince yalan olduğu bilinmesine rağmen, her mecliste dile getirilerek bir algı yaratılmak isteniyor. Yola çıktığımız ilk günden bugüne tek söylemimiz ve KİPTAŞ’a en büyük dayatmamız, bire bir dairelerin verilmesi olmuştur. Biz bu göreve, insanlarımızı ölümle burun buruna yaşamaya mahkûm etmek için değil, hayatları iyileştirmek için geldik. Sözünü ettiğim bu tutumlar haksız, vicdansız ve art niyetlidir. Tüm komşularımız güvenli yaşam alanlarına kavuşana dek, ne yaparlarsa yapsınlar durmayacağız” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir