• MÜLTECİLERİ ANLATTI

    Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleşen Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 33. Genel Kurulu’nda Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Mültecilerin Başarılı Entegrasyonu İçin Yerelleştirilmiş Politikalar” konusunda bir konuşma yaptı.

  • Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleşen Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 33. Genel Kurulu’nda Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Mültecilerin Başarılı Entegrasyonu İçin Yerelleştirilmiş Politikalar” konusunda bir konuşma yaptı.

    Strazburg’daki resmi temaslarını sürdüren Başkan Akgün ilk olarak 47 üye ülkedeki Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartının uygulanışının değerlendirildiği İzleme Komitesi toplantısına katıldı.

    Türkiye’deki mültecilerin durumunu anlattı

    Bu yıl ‘Mültecilerin Başarılı Entegrasyonu İçin Yerelleştirilmiş Politikalar’ temasıyla düzenlenen Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 33. Genel Kurulu’nda söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye ve İstanbul’daki mültecilerin entegrasyonu için ulusal ve yerel bazda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, konuya ilişkin olarak düşüncelerini Avrupa’nın dört bir yanından gelen temsilcilerle paylaştı.

    Büyükelçi İşcan ile bir araya geldi

    Yoğun geçen Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde temaslarını sürdüren Başkan Akgün, Avrupa Konseyi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olan Büyükelçi Erdoğan İşcan’ın verdiği resepsiyona katıldı. İşcan ile bir süre sohbet eden ve Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi gündemini değerlendiren Başkan Akgün, Büyükelçi İşcan’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek kendisine Büyükçekmece’nin simgesi olan tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nün bir maketini takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir