• MUTLULUĞA ENGEL YOK

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde, Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezinin karne tatiline giren çocuklar için hazırladığı ‘Çocuk Festivali’, üçüncü gününde de Avcılar ilçesinde yaşayan engelli çocukların da katılımı ile yoğunluğunu sürdürdü.

  •  

    Çocuk Festivalinin üçüncü gününde de çocuklarla birlikte festivale katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Barış Manço Kültür Merkezinin girişinde karşıladığı engelli çocuklara kendisi eşlik etti. Çocukların yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Dr. Toprak çocuklara hitaben yaptığı konuşmasında; “ Bugün aramızda çok özel çocuklar var. Onların özel durumunun bizimle birlikte olmasının önünde engel olmasına izin veremeyiz. Hiçbir şeyin mutluluğun önünde engel olmasını kabul edemeyiz. Şimdi bazı özel arkadaşlarınız var, onların bazı duyuları eksik olabilir, ya da organları. Örneğin göremeyebilir, duyamayabilir, yürüyemeyebilirler. Ama biz onların bu eksik olan, yapamadıkları şeylerin mutlu olmalarının önünde engel olmasını kabul edebilir miyiz? Elbette hayır. Onlar da bizim gibi eğlenmeliler, sizler gibi eğlenmeliler, sevinmeliler. Onlar da her şeyin içinde olmalılar. Peki, onlara hiçbir şeyin engel olmasına, Avcılar çocukları izin verir mi? Elbette vermez. Asla izin vermeyiz, değil mi çocuklar. Onlara yardım ederiz ve onların da bizimle birlikte eğlenmesi, okulda olması, parkta, tiyatroda, sinemada, konserde, eğlencede, oyunda sizlerle birlikte olmasını sağlarsınız, değil mi çocuklar? Onların evlerinde oturup, bunlardan mahrum kalmasına izin vermezsiniz değil mi çocuklar? Asla böyle bir şeyin yapılmasına izin vermeyeceğinizi bildiğimiz için, size bir sürpriz yaptık, o kardeşleriniz de burada. Onlarla beraber hep birlikte eğleneceğiz. Çünkü hiçbir şey mutluluğa engel olamaz” dedi. Konuşmasının ardından çocuklarla özçekim de yapan Başkan Dr. Toprak, yanına gelen Avcılarlı çocukları kırmayarak hepsi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

    BİLİM VE SANATI BULUŞTURAN FESTİVAL

    Çocuk Festivalinin 3. gününde çocuklar Bilim Atölyesinde maddenin hallerini görürken, Bilim Şovlarında dev yanardağ, balonlar, girdaplar, hortumlar ve çeşitli görsel deneyler yapma imkanı buldu. Bilim Parkında ise hava akımı, elektrik enerjisi, ses dalgaları, illüzyon gibi konuları öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Kukla Atölyesinde maske ve kaşık kuklanın nasıl yapıldığını öğrenirlerken de yüz boyama ile eğlenceli dakikalar yaşadılar. Planetaryum’da dünyanın oluşumu, gezegenler ve dinozorların yaşamını 3 boyutlu şekilde izleme imkanı bulan çocuklar, yapılan sürpriz ikramlarla da eğlenceli vakit geçirdiler. ‘Yamuk Yemek’ isimli tiyatro oyunu iki seans olarak sahnelenirken,  Minyonlar isimli çizgi film sinema gösterimi ile çocuklar dolu dolu bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

    AVCILAR ÇOCUKLARI MUTLU BÜYÜYOR

    Avcılar Belediyesinin düzenlemiş olduğu Çocuk Festivali Avcılarlı çocukların ve ailelerinin büyük beğenisini kazanırken, Avcılarlı vatandaşlar bu güzel sosyal aktiviteden ötürü Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Çocuk Festivali 5 Şubat tarihine kadar farklı tiyatro eserleri, çizgi sinema gösterimleri, eğlenceli bilim deneyleri ile devam edecek.

    3-1

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir