26 Temmuz 2024
  • Nejat Durmuş Çanakkale Zaferi’nin 108. yılında bir mesaj yayınladı

  • İyi Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Nejat Durmuş Çanakkale Zaferi’nin 108. yılında bir mesaj yayınladı.

    108. yılını andığımız Çanakkale Zaferi, tarihin eşine az rastladığı bir vahşet karşısında bir milletin sadece kendi iradesine, birliğine, beraberliğine güvenerek neleri başarabileceğinin ispatıdır.

    Şüphesiz hayat başarıları bize altın tepside sunmuyor. Zor ve karanlık dönemlerle de karşılaşıyoruz.  Nitekim milletimiz, Bir Dünya Savaşı’nın içine sürüklenmiş, topraklar, insanlar, varlıklar kaybedilmiştir. Bu zor ve karanlık günlerde bu ülkenin dört bir yanından insanlar cephelerde buluşmuş, yokluk ve imkansızlıklar içinde birlik olmayı, millet olduklarını ispatlamayı başarmıştır.

    Bu millet içinden yiğit subaylar, yiğit askerler çıkarmış, bu millet, tüm koşulların “her şey bitti, artık ayağa kalkamazlar”  dedirttiği bir zamanda tek yumruk olmayı başarmıştır.

    Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de zafer kazandığı düşmanın sadece elinde silah olan düşmanlar olmadığı kısa sürede görülmüştür. Cehalet, talan, yozlaşma  kıskacında bir ülkenin küllerinden  yeni bir devleti inşa eden Mustafa Kemal Atatürk, hepimize millet olmanın, medeniyetin yolunu açmıştır. Bu yol kapanmayacaktır.

    İçinde olduğumuz zor dönemde de Çanakkale’de ispatlanan millet olma ruhuna sarılma zamanın geldiğini düşünüyoruz. Bir milletin düşmanı her zaman elinde silah ile gelmez. Büyük Önder Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde tarif ettiği yöntemlerle de gelir. Ülkeyi talan eder. İşgal eder. Sindirir. İşte bu zamanlarda Çanakkale ruhu ile, millet olma şuuru ile ayağa kalkacak gücü kendimizde bulmalıyız.

    Büyükçekmece’den, İstanbul’dan, Türkiye’den tüm zorluk ve engellemelere rağmen ayağa kalkan İYİ Parti, Kadrolarıyla, teşkilatlarıyla, Genel Başkanıyla Çanakkale Ruhu’nun, millet olma şuurunun takipçisidir.

    Bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.  Depremler ve Sellerde can veren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu milletin ayağa kalkacağını, yeni ve mutlu bir döneme adım atacağını inançla ve azimle ilan ediyoruz.

    Ülkemizin içinde bulunduğu zorlukları, acıları, yaraları beraber iyileştireceğiz. 14 Mayıs seçimleri, millet olmanın hazzının Millet İttifakı çatısı altında yaşandığı yeni bir sayfa açacaktır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir