• OBEZ KEDİ TOMBALAK TEDAVİ ALTINDA

    Yaklaşık 20 kilo olan Tombalak isimli kedi Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veterinerleri tarafından tedavi altına alındı.

  • Küçükçekmece Atakent Mahallesi’ndeki Menekşe sitesi sakinlerinin beslediği Tombalak isimli obez kedinin rahatsızlanması sonucu site sakinleri Küçükçekmece Belediyesi Veteriner hekimlerine başvurdu. Küçükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alınan kedi, ishal ve halsizlik şikayetiyle getirildi ancak asıl sorun kedinin yanlış beslenmesi ve obez olmasıydı.

    “DOĞRU BESLENMEMİŞ ”

    Küçükçekmece Belediyesi Veterineri Ferdi Algur, kediye gerekli müdahaleyi yaptıklarını ifade ederek, “Tombalak’a bakan site sakinleri onu çok seviyor ve kedimiz de yemeyi çok seviyor. Kedinin sağlık problemi kilodan çok yememesi gereken şeyleri yemesinden kaynaklanıyor. Bunun sonucunda mide ve bağırsaklarında problem oluşmuş. Onunla ilgili tedavimizi uyguluyoruz. İyileşerek, eski mutlu günlerine geri döndürmek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

    “DAHA DİKKATLİ BESLEMELİYİZ”

    Obez kedinin zayıflama şansının düşük olduğunu belirten Algur, “ Tombalak’ın zayıflama şansı çok düşük. Bundan sonra daha fazla kilo aldırmamak için Tombalak’a bakan hayvan severlere onu daha dikkatli beslemeleri konusunda gerekli bilgiyi vereceğiz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir