• ONBİNLERE AŞURE DAĞITILACAK

    Bereket, ihsan ve keremin bollaştığı Muharrem ayı, Beylikdüzü’nde anlamına uygun şekli ile yaşanıyor. Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonu ile 14-23 Ekim tarihleri arasında cami, meydan ve pazarlarda 14.00 – 16.00 saatlerinde vatandaşlara aşure dağıtımı yapılacak.

  • Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Muharrem ayında aşure dağıtımı için çalışmalara başladı. İlki 14 Ekim Cuma günü gerçekleşecek aşure ikramları, 23 Ekim’e kadar devam edecek. Aşure dağıtımları; Yakuplu, Gürpınar, Barış, Cumhuriyet, Marmara, Sahil, Dereağzı, Kavaklı Mahalleleri’nde belirlenen cami, cemevi, Pazar ve meydanlarda yapılacak. İkramlar, 14.00 – 16.00 saatleri arasında olacak. Göreve gelinen 2014 yılından itibaren Muharrem aylarında yapılan aşure ikramları vatandaşları hoşnut kılıyor.

    Tüm vatandaşları muharrem ayının bereketini yaşamaya davet eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, böylesi günlerde bir arada olmanın ve birlikte dua etmenin önemine değindi. Organizasyon boyunca belirlenen gün ve noktalarda toplam 30 bin kase aşure dağıtımının yapılacağını da ekleyen İmamoğlu, “Aşurenin lezzeti sadece içinde yemişlerden değil, o zengin anlamından da kaynaklanır. Yüzyıllardan bu yana değişmeyen bir gelenek haline gelmiştir Aşure.” diye konuştu. Ayrıca Beylikdüzü Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri de Muharrem Ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini ziyaret ederek, onlarla vakit geçiriyor, maneviyatı paylaşıyor.

    Aşure dağıtım noktaları ise şöyle:

    asure-dagitimi-114 Ekim Cuma; Kavaklı Yeni Camii, Hz. Halit, Gürpınar Merkez, Sacit Ateş, Bilal Habeşi, Abdulvahap Yedikardeşler, Ebubekir, Yakuplu Merkez, Yaşar Cimilli İhlas 2. Kısım, Hz. Ali Camii’lerinde; 16 Ekim Pazar Gürpınar Cemevi, Beylik Pazar alanında; 17 Ekim Pazartesi Koçtaş önü ve Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde; 18 Ekim’de Salı Pazarı’nda, 19 Ekim Çarşamba Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki Kapalı Pazar’da; 20 Ekim Perşembe Yakuplu Perşembe Pazarı, 21 Ekim Cuma Fatih Sultan Mehmet Camii ve Gürpınar Cuma Pazarı’nda ve son olarak 23 Ekim Pazar Kavaklı Pazar Pazarı’nda gerçekleştirilecek. Dağıtımlar belirlenen tüm noktalar için Saat 14.00-16.00 arasında yapılacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir