• Önce toplu sözleşme sonra toplu açılış!

    CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlık binası önünde belediye işçileriyle buluştu. İmamoğlu'na, CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık eşlik etti.

  • İmamoğlu, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile gerçekleştirilen ve anlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi öncesinde işçilere kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında işçilerle vedalaşan İmamoğlu, onlardan haklarını helal etmelerini istedi. İşçilerin ”Helal olsun” demesinden sonra konuşmasına devam eden İmamoğlu, ”Burada, alın terinden ve emekten söz ediyoruz. Hakkını verebilmekten söz ediyoruz. Verebilmek diyorum, çünkü daha fazlasını herkes vermek ister. Herkesin evine daha fazla para götürmesini çok isterim ama bir bütçe dengesi var. Ülkenin koşulları var. O bakımdan, olabildiğince en iyisini verme konusunda titiz bir süreç yönettik. Veremeyeceğimiz ücreti vermedik ama vereceğimizin en iyisini verdik. Hem de 5 yıl boyunca gününde verdik, Türkiye’nin zor koşullarına rağmen. Bir avantaj oluşmuşsa, bu avantajı alıp sizlere dağıtmaktan keyif aldık. Yine yaparız, yine yapacağız” dedi. İmamoğlu, kadın çalışanların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde izinli olacağı müjdesini verdi.

    ”Bütün statlara kütüphane kurulmalı”

    Toplu iş sözleşmesinin ardından Kavaklı Mahallesi’ne geçen İmamoğlu, ”25 Günde 25 Yeni Eser” projesi kapsamında bir dizi açılış gerçekleştirdi. İmamoğlu, ”Hasan Doğan Futbol Stadı” açılışını, çocuklar ve şarkıcı Çılgın Sedat ile birlikte yaptı. İmamoğlu, Çılgın Sedat ile yaptığı başlama vuruşunun ardından bir de penaltı atışı kullandı. İmamoğlu, topu ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı. İmamoğlu, penaltı öncesinde, Çılgın sedat’a, ”Gol olursa 1, olmazsa 2 şarkı yapacaksın bana” diyerek takıldı. Daha sonra Hasan Doğan Stadı bünyesinde kurulan ”Fakir Baykurt Kütüphanesi” açılışını gerçekleştiren İmamoğlu’na, merhum yazarın kızı Işık Baykurt ile Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk eşlik etti. Kurdele kesiminin ardından konuklarına kütüphaneyi gezdiren İmamoğlu, çocuklarla da sohbet etti. ”İşte müşteriler de geldi” diyen İmamoğlu, ilgili olan herkesi kitap bağışında bulunmaya çağırdı. İmamoğlu, ”Aslında bütün statlara kütüphane kurulmalı. Belki hakaretler azalır bu sayede” şeklinde konuştu.

    ”Börekle Saraçhane’deyim!”

    Ardından futbol sahası ve kütüphanenin yaklaşık 200 metre uzağındaki, ”Kavaklı Sağlık ve Sosyal Yaşam Alanı” ile ”Fatma Aliye Parkı”na geçildi. Bu kompleksin daha çok kadınlar için açıldığını belirten İmamoğlu, ”Beylikdüzü’ne başkan olduğumuzda sadece emekliler lokali vardı. Şimdi sosyal alanlarımızın sayısı 9’u buldu” dedi. İmamoğlu, açılışın ardından kadınlarla toplu fotoğraf çektirdi. Başka bir programı olduğu için acele eden İmamoğlu, bir kadın vatandaş tarafından, ”Börek yedirmeden bırakmam” denilerek engellendi. Vatandaşı kırmayan İmamoğlu, mutfağa geçip, ikram edilen börek ve sarmadan tattı. Vatandaşın, ”Siz seçilin, ben tepsiyi alıp Saraçhane’ye geleceğim” demesi gülüşmelere neden oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir