• Oyun dünyasına taze fikirler

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve kurum iştiraki Medya AŞ desteğiyle hayata geçen OGEM’de yeni bir program başlıyor. Araştırarak öğrenen ve deneyimleyerek kendini geliştiren bireyler ortaya çıkarmak, hayal gücünü kullanarak yeni iş imkanları yaratabilecek nesiller için ‘Çocuk Kuluçka Programı’ hayata geçiyor. Kuluçka Programı’nda devlet okullarında okuyan ilköğretim seviyesindeki çocuklar OGEM’i ziyaret edecek. Ziyarette çocuklara oyunlar eşliğinde girişimcilik temel eğitimi verilecek. Fikir bulma eğitiminin ardından da ardından bir ay süren online derslerle oyun geliştirme süreçlerine dahil olacaklar.

    OYUN FİKİRLERİ KONUŞULACAK

    İstanbul’un farklı bölgelerinden başvuran devlet okullarında okuyan ilköğretim öğrencilerini kapsayan Çocuk Kuluçka Programı’na 40 öğrencinin katılımıyla planlanan Miniatürk gezisiyle başlanıyor. Gezinin ardından çocuklar için özel olarak hazırlanan ve oyunlarla birleştirilen “Girişimcilik Farkındalık Eğitimi” veriliyor. İki haftada bir düzenlenen ve uzman eğitmenler tarafından yaş grubunun ilgisine göre hazırlanan program, yüz yüze eğitim ve tanışma etkinliği içeriyor. Yüz yüze alınan eğitimden sonra çocuklar eğitimlerine bir ay daha online olarak devam ediyor. Programın sonunda eğitim alan tüm çocuklar OGEM’de düzenlenecek etkinlikte tekrar bir araya gelerek program boyunca geliştirdikleri fikirleri sunuyor.

    PINAR TÜRKER: “BİRLİKTE ÜRETMEYİ KEŞFEDİYORLAR”

    Programla ilgili özellikle ilköğretim çağındaki çocukları girişimcilik ve oyun geliştirme konularında bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Medya AŞ Genel Müdürü Pınar Türker, “OGEM’de başlayan bu programın ayda iki kez yapılmasını planlıyoruz. Bu program sayesinde çocuklar, yetkin eğitmenlerle çalışarak hazırladığımız interaktif program sayesinde oyunlarla eğlenirken yeni bir dünyayı tecrübe ediyor ve birlikte üretmeyi keşfediyorlar” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir