• PALAMUT BÜYÜDÜ FİYATI DÜŞTÜ

    Av yasağının kalkmasıyla birlikte İstanbul’da Palamut bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü. İstanbul’un en ünlü balıkçılarından Balıkçı Kenan bu sezonun çok iyi başladığını balık fiyatlarının düştüğünü belirtti.

  • Balık sezonunun açılmasıyla birlikte ağlarını denize atan balıkçılar kasalar dolusu balıklarla döndü. Balık sezonunda hamsi ve palamutun lezzetli olduğunu söyleyen ünlü balıkçı Balıkçı Kenan: “Bu sene özellikle palamut iri ve lezzetli burada tanesini 5 ila 7 lira arasında satıyoruz. Balığın bolluğu nedeniyle fiyatlar oldukça düştü. Balığın faydaları saymakla bitmez. Yemesi en kolay balık türlerinin başında gelen palamutu çocuklarımıza bol bol yedirelim. Bu balık, temizlendiğinde fire vermeyen balıkların ilk sırasında yer alıyor. İster ızgarası, ister tavası olur. Hem de tam mevsimi” dedi.

    Vatandaş dolabını doldursun

    Dondurulmuş ürünlerin aksine, mevsimine göre, zamanına uygun balık tüketilmesinden yana olduklarını kaydeden image1Kenan Balcı, “Dileyen vatandaşlarımıza tavsiyem; palamut hazır bol miktarda çıkıyorken ve fiyatı ucuzlamışken, derin dondurucu ya da uygun saklama koşulları varsa dolaplarını doldurmaları yönündedir” dedi. Bu arada, balık tezgahındaki bolluğu gören çoğu vatandaşın tercihi ise palamut alma yönünde oluyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir