• ‘Paylaşmanın kıymetini bilin’

    Edebiyat konusundaki uzmanlığı ile Edebiyat Profesörü ve Divan Edebiyatı Uzmanı olarak anılan Prof. Dr. İskender Pala, Üsküdar- Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ezberlenecek Mısralar” söyleşisinde Üsküdarlılarla buluştu.

  • Edebiyatımızın dünden bugüne uzanan yolculuğunun çok önemli kilometre taşlarını anlatan Pala, söyleşi sırasında manevi değerlerimiz ve paylaşmanın önemini vurguladı

    Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcısı Zekeriya Şanlıer’in katılımıyla düzenlenen söyleşiye; edebiyat aşığı kadınlar, gençler ve üniversiteli öğrenciler tarafından yoğun bir katılım sağlandı. Divan Edebiyatı konusundaki uzmanlığını katılımcılarla paylaşan Pala, söyleşi sırasında şairane üslubuyla okuduğu bercestelerle katılımların gölünü fethetti. Bercesteleri günümüz Türkçesine de çevirerek seslendiren Pala, “Manevi zenginlik, hayata bakış, paylaşmak, Allaha duyulan aşkın fazileti ve büyüklüğü” konularında yol gösterici öğütlerde bulundu.

    İskender Pala:

    “Paylaşmanın kıymetini bilin!”

    Söyleşi aracılığıyla günümüzde insanların maddiyata büyük önem verdiğine dikkat çeken İskender Pala, “Hazreti Peygamberimizin sayısız kıyafeti, giyeceği yoktu. Bir tane hırkası vardı. Bugün insanların gardırop dolusu kıyafetleri, sayısız ayakkabısı var. Ya da bir hanım kardeşimizin 17 tane başörtüsü var. Ne gerek var bu kadarına? Başkalarına verin. 3 tane kalsa yeter. Paylaşın, paylaşmanın kıymetini bilin! İnanın paylaştıkça daha da artıyor.” diye belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir