16 Eylül 2024

Sanal Ofis

Danışmanlar ya da kendi yerine sahip olmayan tek mal sahipleri için sanal ofis bir resepsiyonist, ofis hizmetleri ve konferans odası gibi işler sunan bir işletme anlamına geliyor.

Sanal Ofis

Ofisin ihtiyaçları ve kendi ihtiyaçları için telefon ve mail adresini kullanmak için aylık hizmet bedeli ödenir ve profesyonel bir görünüm sunmak için konferans salonunda müşterilerle buluşulur. Esnek ofis alanı çözümleri sağlayıcısı Hubble, bugün sanal ofislerin çalışanların, müşterilerin, tedarikçilerin ve diğerlerinin, fiziksel ofislerinden bağımsız olarak etkin bir şekilde etkileşim kurmasına olanak tanıdığını açıklıyor.

 

Sanal Ofis Tanımı

sanal ofis halk arasında sanal şirket olarak da bilinir, müşterilere hizmet ya da mal sağlanması amacı ile bir ekip olarak iş gören henüz sabit bir yere sahip olmayan bir firmayı ifade eder. Belge alışverişi için internete, toplantılar için video konferansa ve çalışanların iletişim halinde kalabilmesi için cep telefonlarına güvenir. Ofis çalışanları evde ya da farklı şehirde, bölgede, ülkelerde çalışabilirler, bir sanal ofis çalışanlar, müşteriler ve tedarikçilerle çalışmak için çeşitli iç ve dış iletişim kanallarını kullanır. Bunlar, ekip uygulamaları ve yazılımlarını içerebilir. Video fotoğraf konferans teknolojileri, çalışan intraneti, dijital vitrinler, faturalandırma sistemleri ve aynı zamanda toplantı uygulamalarını da kullanırlar.

 

Sanal Ofislerin Kurumsal Artıları

Sanal ofisler de, bir daire kiralamak ya da satın almak, temizlik yapmak ve bahçe süsleme hizmeti ve benzeri gibi bahçe bakımı yapmak, çalışanlar ve müşteriler için mobilya ve temizlik sağlamak gibi maliyetlere gerek yoktur. Ayrıca, bunlar için ödeme yapılması ve bakımları yapılması gerekmiyorsa, işletmeler de, sanal ofis çalışanlarına daha iyi teknoloji aygıtları erişimi sağlanabilir.

 

Sigorta ve vergiler gibi istihdam giderleri de azalır çünkü sanal bir şirket çalışanlar yerine bağımsız yükleniciler kiralayabilir. İşletmeler, çalışanlarının diğer şehirlerden, eyaletlerden veya ülkelerden tam veya yarı zamanlı çalışmasına izin verirse, daha büyük bir başvuru havuzundan çok daha yetenekli bireyler çekilebilir.

 

Fiziksel tesis ve malzeme satın almaya gerek kalmadan sanal bir şirket, geleneksel bir şirketten daha hızlı büyüyebilir. Belirli bir yerde bir iş fırsatı görülürse, sanal şirket oradaki işlemleri halletmek için birini işe alabilir. Daha sonra müşterileri kişisel olarak ziyaret edebilir ve bir belge yerine bir el sıkışma ile daha etkili bir şekilde iş yapılabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir