• Seçil Gülen Komi kimdir?

  • 7 Yaşında ilkokul yılların da tiyatro ile tanışan ve büyüyünce ne olacaksın sorusuna, ben televizyonun içine gireceğim diyerek, başladığı serüven de bir çok başarıya imza atan Seçil Gülen Komi, sektöre tiyatro ile giriş yapmıştır.

    Devlet tiyatroları ve şehir tiyatrolarında çalışmaya başlayan Komi özel tiyatrolara geçiş yaparak öğrenimini devam ettirmiştir. Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sunuculuk geçmişi olan Seçil Gülen Komi’nin sokak röportajları ve tv programcılığı da yaparak eğitimlerine devam etmiştir.

    Necip Fazıl Kısakürek’in Kaldırımlar şiiri ile Hatay il birinciliğini alan Seçil Gülen Komi lise ve ilkokullarda drama eğitimi vererek öğretmenlik yapmıştır. Bir çok yerden eğitim alan Seçil Gülen Komi’nin bektraundu oldukça geniş. Setlerde Reji asistanlığı, reji koordinatörü olarak da çalışan Komi İstanbul’a taşınması ile birlikte birçok sinema filminde yer almıştır. Ve kendi adını taşıyan Tiyatro Gğlen Surat tiyatro şirketini kurarak oyunlar yazıp yönetmiş ve ekibiyle turneler yapmış, her gittiği şehirde adından sıkça söz ettirmiş ve kapalı gişe oynamıştır. Seyircisi ile buluşan Komi’nin oyunları her yıl sabırsızlıkla beklenmiştir. Tiyatro şirketinin ardından Yapım şirketi kurup Cast direktörlüğü ve menajerlik yapmıştır. Tüm bunların yanı sıra Uygulayıcı Yapımcılık da yapan Komi sektörün her alanın da aranılan isim haline gelmiştir.

    Başarıları bunlarla bitmeyen güzel oyuncunun sektörün pandemi ile birlikte durduğunu ve sanat yapmanın zor olmaya başladığını ifade ederken, gençlere tavsiyelerde bulundu.

    Bolca azim etmeli ve oyuncu olmak istiyorlarsa mutlaka eğitim almalı ve bolca kitap okumalılar dedi. Yeteneğin tek başına yetmediğini söyleyen komi,eğitimin mutlaka altını çizerek gerekli olduğunu vurguladı. Daha iyi olmak İçin çaba sarf edip , emek harcasınlar ve pes etmesinler diyerek sözlerine devam eden komi, bu sektörü meslek haline getirip meslekleri olarak görecek ve gecesini gündüzlerine katarak severek yapacak kişilerin işi olduğunu ve zor bir meslek olduğunu belirti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir