ALTIN 2.246,760,16%
BITCOIN 2153722-1,09%
19 Mart 2024
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şehirlerin gelecekte karşılaşacağı sorunlar konuşuldu

Şehirlerin gelecekte karşılaşacağı sorunlar konuşuldu

Bağcılar Belediyesi’nin ortak olarak yer aldığı Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Belediye Başkanları Sözleşmesi projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda, “Uyum, Planlama ve Uygulama Aşamaları ile Ulaşım, Atık ve Su” konuları konuşuldu. Katılımcı 8 ülkenin temsilcileri gelecekte şehirlerin karşılaşacağı sorunlara yönelik strateji ve önerilerini paylaştı.

ABONE OL
27 Mayıs 2022 16:18
Şehirlerin gelecekte karşılaşacağı sorunlar konuşuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) ve Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından ortaklaşa finanse edilen “Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’de Belediye Başkanları Sözleşmesi (EU4 Energy Transition Convenant of Mayors in the Western Balkans and Turkey) Projesi çerçevesinde çalıştay düzenlendi. Gerçekleştirilen programa Türkiye, Londra, Viyana, Slovenya, Litvanya, Hollanda, İtalya ve Almanya’dan temsilciler katıldı. Projenin ortakları arasında bulunan Bağcılar Belediyesi’nden de temsilciler çalıştayda yerini aldı.

Farklı metropollerden örnekler verildi

“Uyum, Planlama ve Uygulama Aşamaları ile Ulaşım, Atık ve Su” konulu çalıştayda 8 ülkenin uzman isimleri, gelecekte şehirlerin karşılaşacağı sorunlara yönelik dünyadaki farklı metropollerden örnekler vererek strateji ve önerilerini paylaştı. İstanbul gibi mega şehirlerin beklenen iklim değişikliği etkilerine nasıl adapte olabileceğinin tartışıldığı programda ‘İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’nın özeti de kamuoyu ile paylaşıldı. Bölgedeki şehirlerin enerji ve iklim taahhütlerini yerine getirmelerini destekleyerek, bu küresel ittifakta Bağcılar Belediyesi’nden proje temsilcileri de detaylı sunumlar yaptı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: