ALTIN 2.240,80-0,11%
BITCOIN 2034749-7,67%
19 Mart 2024
İstanbul
12°

AÇIK

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Senet ödemelerinde dijital devrim başlıyor

Senet ödemelerinde dijital devrim başlıyor

ABONE OL
3 Mart 2021 16:09
Senet ödemelerinde dijital devrim başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Senet ödemelerinde Türkiye’de bir ilk olan Semosis ile artık bu ödemeleri bankaya gitmeden, nakit taşımaya gerek olmadan, istenilen zamanda, hızlı ve güvenli bir şekilde yapmak mümkün

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından hayata geçirilen ve 2020 yılında FinTech girişim kurucusu olarak faaliyetlerine başlayan Insha Ventures, geliştirdiği ürünlerle FinTech ekosisteminde ilklere imza atmaya devam ediyor. Insha Ventures yeni FinTech markası Semosis ile senet oluşturma, yönetme, devretme ve tahsilat süreçlerini dijitalleştiriyor. Semosis ile kullanıcılar senet ödemelerini nakit taşımaya gerek olmadan ve banka şubesine gitmeden istediği zaman hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirken; sadece ödeyeceği veya alacaklısı olduğu senetleri değil, devir (ciro) yöntemi ile tek noktadan yönetmeyi istediği senetleri de hatasız bir şekilde yönetebiliyor.

BANKA ŞUBESİNE GİTMEDEN HIZLI VE GÜVENLİ TAHSİLAT

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Insha Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer, şöyle konuştu: “Semosis ile ülkemizde yoğun şekilde kullanılan ödeme yöntemlerinden olan ‘senet ile ödeme’de adeta dijital bir devrim gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bu yeni inovatif ürünümüz; bankalar aracılığı ile gerçek veya tüzel kişilerin vadeli ticari mal, hizmet ve borç alıp verme işlemlerinde kullandıkları ödeme araçlarından biri olan senetlerin, herhangi bir banka şubesine gitmeden, nakit taşıma riski olmadan, tahsilatının web sitesi, akıllı telefon uygulamaları ve mobil hizmet sağlayıcı operatörler üzerinden kolay ve zahmetsizce yapılmasına olanak sağlıyor. Yani kullanıcılarımızın uygulama içinden ücretsiz Semosis hesabını birkaç saniyede açıp, dijital akit oluşturabilmeleri, borçlu-alacaklı ilişkisini dijital ortamda kolaylıkla kurabilmeleri, senet ödemelerini ise banka şubesine gitmeden dijital ortamda hızlı ve güvenli şekilde yapabilmeleri artık hayal değil.”

TÜM FİNANSAL KULLANICILARIN HİZMETİNE SUNULACAK

Öte yandan açık bankacılığın dünyada geldiği noktaya bakıldığında ve iyi uygulamalar incelendiğinde çoklu hesap sahiplerinin çok sayıda entegratörlü hizmet sağlayıcı ile çalışabildiğini vurgulayan Sezer, bu nedenle Semosis’i de sadece Albaraka Türk Katılım Bankası müşterilerine değil, senet ile işlem yapan tüm finansal kullanıcılara sunacaklarını söyledi. Sezer ayrıca, geliştirdikleri ürünlerle FinTech sektöründe öncü rol oynamaya ve yaptıkları iş birlikleriyle ekosistemin gücüne güç katmaya devam edeceklerinin altını çizerek “Insha Ventures olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Kısa süre sonra kullanıcıların hizmetine sunacağımız yeni ürünlerle de sektörde ilklere imza atmayı sürdüreceğiz.

SEMOSİS PLATFORMU ÜZERİNDEN NELER YAPILABİLİR? 

  • Senet borçlu bilgilerinin web sitesi üzerinden kaydedilerek fiziki ortamda var olan ve borçluları tarafından imzalanan senetler üzerinden oluşturma, ödeme, yönetme ve devretme işlemleri,
  • Kişiler arasında belirli bir tarihte ödenmesi talimatı ile dijital akitlerin oluşturulabilmesi,
  • Semosis üyelerine Semosis dışında daha önce herhangi bir şekilde (elle veya bilgisayar ortamında) oluşturulmuş senetlerin sisteme kaydedilerek, yine bankalara alacaklıları tarafından teslim edilmesi durumunda, senet borçluları tarafından Semosis üzerinden ödeme kolaylığı sunulması,
  • Semosis ile sonradan Semosis’e kaydedilmiş senetlerin (bonoların) alacaklıları tarafından devirleri işleminin Semosis üzerinden gerçekleşebilmesi hizmetleri sunulacaktır.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: