• Serkan Akkirman: Büyükçekmece tarım ve turizmin başkenti olacak

  • 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İyi Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı olan Serkan Akkirman, ilçedeki gazetecilerle bir araya geldi. Büyükçekmece’ye önemli projeler kazandıracaklarının altını çizen Akkirman tarım ve turizm alanında projelerini hazır olduğunu söyledi

    MUHTARLARLARI DİNLEDİ

    Çocukluğunun Büyükçekmece’de geçtiği ve uzun yıllardır Büyükçekmece’de olduğunu belirten Akkirman: “Büyükçekmece’ye olan sevgimiz hiçbir zaman sona ermedi. Biz Büyükçekmece’nin evladıyız. Geçen hafta ilçemizin 24 mahalle muhtarın katılımıyla bir kahvaltı organize ettik. Sağ olsun 18 muhtarımız katıldı. Bütün mahallelerdeki sorunları talepleri tek tek dile getirdiler. Sorunları tek tek çözeceğiz” diye konuştu.

    BÜYÜKÇEKMECE TARIM VE TURİZİM KENTİ OLACAK

    Büyükçekmece ile ilgili sloganını açıklayan Akkirman: “Bizim sloganımız belli. Büyükçekmece tarımın ve turizmin başkenti olacak. Burada çok büyük bir tarım ve turizm potansiyeli var. Geçen hafta muhtarlarımıza bir araya geldiğimiz zaman ilk ilçemizdeki en büyük sorunun ne olduğunu duyunca inanın çok üzüldüm. İlçemizdeki en büyük güncel sorun, şu anda madde bağımlılığı. Bizim ilk işimiz madde bağımlılığıyla mücadele olmalı. Belediye olarak bize düşen spor ve kültürel tesis yapıp ilçemizdeki gençlerimizin zamanını değerlendirilecekleri alanları yaratmak. İlçemiz şu anda kültürel ve spor tesisi bakımında zayıf bir halde. Halkla bir araya geldiğimiz zaman gençlerin zaman geçirebilecekleri hiçbir alan olmadığını belirtiyor. Bir diğeri de bu sorumlu kardeşlerimizin rehabilitasyonu için bir takım destekleyici hizmetleri belediye olarak sağlamamız gerekiyor” dedi.

    SPORDA BÜYÜK İŞBİRLİKLERİ OLACAK

    Spora ciddi yatırım yapacağını ifade eden Akkirman: “Kültür ve spor ile ilgili çok önemli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Baktığınız zaman burada bir futbol takımımız var. Bir tane basketbol takımımız var. Pendikspor, Ümraniyespor, Kasımpaşa Süper Lig’de. Büyükçekmece’den bir takım Tepecikspor yada başka takım neden Süper Lig’de değil? Çok basit sponsor yok. Biz sponsoru hazırladık. Yabancı bir firma ile görüştük. Gençlerimiz artık hafta sonu belediyenin tahsis ettiği otobüslerle maçlara gidebilecek. Futbol takımımızı da Süper Lig’e çıkarcağız. Büyükçekmece basketbol takımımız var. Büyükçekmece’de basketbol takımıyla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi ile görüştük. İki takımı birleştireceğiz. 6 şampiyonluğu İTÜ’nün haklarını Büyükçekmece Basketbol’a devredeceğiz. Voleybolda da Trabzonspor yönetimiyle görüşüyoruz. Trabzonspor Kadın Voleybol takımını getireceğiz. Maçlarını Büyükçekmece’de oynayacak. Fenerbahçe’nin altyapısı bu ilçede olacak. Galatasaray’a gideceğiz. Büyükçekmece’deki arsaları ile ilgili yatırımı konuşacağız” ifadelerini kullandı

    TELEFERİK SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

    Tüyap Fuar Merkezi ile ilgili yılda 4 milyon ziyaretçinin geldiğini belirten Akkirman: “1 Nisan sabahı göreve başladığımız gün. Tüyap’ta bir fuar olduğunda belediye otobüsleriyle ring seferlerine başlayacağız. Büyükçekmece’deki işletmecilerle de konuşacağız. Gelenlere indirim yapacaklar. Bir indirim kartı oluşturacağız. Bizim o 4 milyon insanı buraya indirmemiz lazım. Bir sonraki projede Havaray şeklinde. Tüyap’tan teleferik sistemi ile Büyükçekmece Albatros’a vatandaşları getireceğiz. Burada yaşayan esnafımıza, ilçemize büyük katkıları olacak” diye konuştu.

    BÜYÜKÇEKMECE BODRUM’DAN DAHA GÜZEL

    Turizm ile ilgilide çalışmaları olduğunu söyleyen Akkirman: “Büyükçekmece’nin Bodrum’dan neyi eksik. Hatta Bodrum’dan daha güzel bir ilçe. Turizm acenteleri ile görüşeceğiz. İş birliği yapacağız. Batıdan gelen turistleri Büyükçekmece’de ağırlayacağız. Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Kosova. Buradaki insanları ilçemize getirirsek bize büyük katkılar sağlayacak” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir