• Sevgi Emanet fahiş fiyatlara tepki gösterdi boykota destek verdi

    Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet yiyecek ve içeceklerde uygulanan fahiş fiyatların ardından boykot çağrısında bulundu

  • Türkiye’de yiyecek ve içecek fiyatlarının fahiş oranda artması tüketicilerimizin haklı tepkisine neden oldu diyen Emanet, “20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı alan tüm vatandaşlarımızı Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma Derneği olarak destekliyoruz” dedi.

    ETİKETLER SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

    Yapılan zamlara tepkisini dile getiren Emanet: “Restoran ve kafelerde yaşanan fahiş fiyat artışları, açıklanamaz bir şekilde fırsatçıların kafalarına göre her gün yaptığı zamlar. Çarşıda pazarda sürekli değişen etiketler.  Yüksek enflasyon ve buna bağlı hayat pahalılığı. Vatandaşın cüzdanına girmeden parasını eritiyor. Öğrenciler bütçesine uygun, sağlıklı yemeklere erişemiyor. Çocuğuna bir menü alıp yedirmek bile geçen yıla oranla nerdeyse 10 kat arttı. Devlet –Millet birlikte hareket ederek kontrolden çıkan fahiş gıda enflasyonuna karşı direnmeli… Devletimizin bu konuya kalıcı çözümlerle acil müdahale etmesi gerekli. Emekli maaşı artışı gerçek anlam da İnsanca yaşamak için yetersiz. Açlık sınırı asgari ücreti geçti. Hayat pahalılığı ile mücadele eden yüzde 40‘ı bulan zamla et yemeye hasret kalan milyonlarca vatandaşın da insanca yaşamak hakkı” diye konuştu.

    HAFTA SONU BOYKOT YAPACAĞIZ

    Dışarıda yemek yemek artık lüks olduğu ifadesini kullanan Emanet: “Ne gıda, ne döviz , nede yakıt fiyatları restoran ve kafelerde artan fiyatlar kadar artmadı. Yaşam standardını korumaya çalışan vatandaş bu güne kadar düşük kredi kartı faiziyle geçinmeye çalışıyordu. Faizler yükselip, tüketici aleyhine yapılan düzenlemeler ile hesabı şaşan vatandaş için dışarıda yemek lüks oldu. Tüketicilere bu güne kadar görülmemiş bir hızla fiyat artışı yapan fırsatçılara, enflasyona fark atan restoran, kafe, Türkiye’deki enflasyonist ortamı bahane ederek kârlarına kâr katan şirketlere, zincir gruplara, keyfi zam yapanlara karşı bu hafta sonu ( 20-21 Nisan ) Türkiye genelinde yapılacak olan Boykota katılmaya davet ediyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir