• SEVGİ VE BARIŞ’A AŞK EKLENDİ

    4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları aşk dolu bir sohbete sahne oldu. Aşkım Kapışmak, Ömür Gedik ve Psikiyatr Serhat Tunç, Çardakaltı Sohbetleri’nde ilişkileri ve aşkı ele aldı.

  • Sahaf Söyleşileri’nde Avedis Aydınyan 19.yüzyıldan bugüne ciltçilik tarihini ve enteresan buluşları anlattı. Her gece tüm söyleşiler sonunda konserle eğlenen vatandaşlar, bu kez de Gece Yolcuları’na eşlik etti.

    Dopdolu konu ve konuklarla her gece yüzlerce vatandaşı ağırlayan 4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları, bilginin kaynağı oldu. Çeşit çeşit hikayelerin anlatıldığı, dikkat çekici sohbetlerin gerçekleştiği söyleşilerle yoğun bir öğreti sunan söyleşilerde bu kez aşk ve ciltçilik konuşuldu. Sahaf Söyleşileri kapsamında “19. Yüzyıldan Bugüne Ciltçilik Tarihi”ni meraklılarına Avedis Aydından anlattı. Ciltleme çeşitlerini, kağıdın kullanımını, klişe baskıları coğrafi şartlara, gelir ve okuma-yazma bilme düzeyine kadar birçok farklı kulvarda ele alarak anlatan Aydından, farklı ciltleme tekniklerden örnekleri ve yıllar öncesinde kullanılan antika makineleri tanıttı.

    Batu ve Kapışmak Vücut Dilini Bir Mizansenle Anlattı

    Aşkım Kapışmak, Ömür Gedik ve Psikiyatr Yrd. Doç. Dr. Serhat Tunç uzman görüşleri ve hayatın içinden örneklerle keyifli ve bir o kadar da ilgi çekici bir anlatımla Çardakaltı Sohbetleri’nde buluştu. Kadın-erkek ilişkilerinin, aşk ve aşkın farklı boyutlarının konuşulduğu sohbette Moderatör Pelin Batu ve Aşkım Kapışmak, yalan söyleyen kişinin vücut dilini çözme üzerine doğaçlama bir mizansenle eğlenceli bir canlandırma sahneledi. Hiç kimsenin mükemmel olmadığını söyleyen Kapışmak, “İnsanları güçlü yapan şey zayıf yanlarını bilmeleridir.” diye konuştu. Dinleyicilerin de interaktif bir şekilde katıldığı sohbette konuşmacılar,sosyal medyadaki gerçek dışı hayatlara özenilmesinden dolayı empati duygusunun yok olduğu depresyonlara yol açtığı üzerinde durdu.

    “Sarılmak İçin Ağaç Dikelim”

    Sohbetlerinde aşkın sadece insanla değil doğaya karşı olabileceği de konuşuldu. Ağaca sarılmanın, sevmenin insanı motive edeceğini söyleyen konuşmacılara Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Buradaki ağaçlar zaten bizimle. Fakat herkes kendine sarılacağı bir ağaç dikerse milyonlarca ağaca kazanmış oluruz.” diye kaydetti. Keyifli sohbet için teşekkür eden İmamoğlu, Gece Yolcuları konserini de dinledi. Gruba performansları için teşekkür ederek plaket ve çiçek takdiminde bulundu. 

    c%cc%a7ardak-alti-sohbetleri-1

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir