• Sevindiren korona aşısı açıklaması! İlk sonuçları olumlu…

    Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen corona virüsü aşısının insan üzerindeki denemelerinin ilk sonuçlarının olumlu olduğu belirtildi. Yapılan açıklamaya göre çalışma, aşının güvenli olduğuna ve bağışıklık sistemini virüse karşı eğitebileceğine işaret ediyor.

  • Bin 77 kişi üzerinde yapılan denemeler, aşının insan bedeninin antikor ve corona virüsüne karşı savaşacak akyuvarlar üretmesini sağladığını gösterdi.

    Uzmanlar ilk bulguların çok umut verici olduğunu ama yine de aşının korunmak için yeterli olacağını söylemek için daha kapsamlı araştırmaların sonuçlarının beklenmesi gerektiğini vurguluyorlar.

    BBC Türkçe’de yer alan habere göre, çalışmanın ardından Birleşik Krallık şimdiden 100 milyon doz aşı siparişi verdi.

    AŞININ NASIL BİR ETKİSİ VAR?

    Tam adı ChAdOx1 nCoV-19 olan aşı görülmemiş bir hızla geliştirildi. Aşının geliştirilmesinde şempanzelerde sıradan gribe neden olan bir virüsün genetiğiyle oynanmış hali kullanıldı.

    Virüsün genetiğiyle hem corona virüsüne benzeyecek hem de insanları hasta edemeyecek şekilde oynandı.

    Bilim insanları bunu corona virüsünün üzerindeki dikensi protein özelliğini bu virüse taşıyarak başardılar. Bu dikensi çıkıntılar virüsün insan hücrelerine girişinde önemli rol oynuyor. Bu sayede aşı corona virüsüne benziyor ve bağışıklık sistemi ona karşı ne yapması gerektiğini öğrenebiliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir