• SİGARAYI ZİHİNDE BIRAKMAK GEREKİYOR

    Bakırköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde, sigara başta olmak üzere zararlı alışkanlıklar konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ semineri verildi.

  • Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda yapılan seminerde; AMATEM Klinik Şefi Doç. Dr. Gökhan Umut ve Alkol, Sigara ve Uyuşturucu ile Savaşım ve Eğitim Derneği(ASUDER) Başkanı, Sigara Bırakma Uzmanı Op. Dr. Beyzade Özkahraman, bağımlılık ve alışkanlıklar konusunda bilgiler aktardı.

    BAĞIMLILIK TEDAVİ EDİLEBİLİR

    Doç. Dr. Gökhan Umut, bağımlılığın tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu söyleyerek, ” Ülkemizdeki bağımlılık oranının yurt dışına göre az olması bizde hala aile kavramının korunduğunu gösteriyor. Bu kavram sayesinde gençler bu tip bir bağımlılığa daha az meylediyor. Madde bağımlılığı geri dönüşü olmayan bir hastalık değildir. Herkes madde bağımlısı olabilir ama bilinmeli ki tedavi de edilebilir” diye konuştu.                                                                                                                                                             Umut, kişinin tedavi olmayı istemesi, kişinin maddeyi bırakmaya kendini hazır hissetmesinin önemli olduğunu vurguladı.

    SİGARAYTI ZİHİNDE BIRAKMAK GEREKİYOR

    Op. Dr. Beyzade Özkahraman ise seminerde; sigara bağımlılığı ve sigaranın yol açtığı sağlık sorunların anlattı.

    Özkahraman, “Sigara dünyanın en büyük firmalarının endüstriyel ürünüdür. Ticaret tarihi Amerika’nın keşfine dayanır. İçerisinde 600’den fazla kimyasal barındırarak sizi ortalama saat başı bu kimyasalları kullanmaya zorunda bırakır. Sigara içmek sizi yorgun yapar, uyutmaz ya da uyandırmaz, enerjinizi düşürür,  öksürtür. Ayrıca tüm gün sigara kokarsınız, ağzınızda iğrenç bir tat kalır, hastalıklarınız başlar ve depresyona girersiniz. Bu alışkanlıktan kurtulmak için önce bu işi zihninizde bitirmeniz gerekiyor. Çünkü sigara bağımlılığı yüzde 5 fiziksel, yüzde 95 ise psikolojiktir” diye konuştu.

     

    Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Nurcan Alan da, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun sağlık alanındaki hassasiyetiyle  Bakırköylü yurttaşları  bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla seminerlere devam edeceklerini ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir