• Silivri Afet Koordinasyon Merkezi açılıyor

    Silivri Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı meclis toplantısı I. birleşimi I. oturumunda konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Aşevi, Afet Koordinasyon Merkezi, belediye hizmet binalarına yönelik genişletme ve yenileme gibi konulara değinen Başkan Yılmaz, yapılan çalışmaların belediye kasasından tek kuruş çıkmadan sponsorlar marifeti ile gerçekleştirildiğini ifade etti.

  • Aşevi projesinin pandemi sebebi ile geciktiğini söyleyen Başkan Yılmaz, Ocak ayı içerisinde faaliyete geçeceğini ifade ederek, “Aşevimiz pandemi nedeniyle biraz gecikmeye girdi. Aşevini yapacak Kahraman Bey, 65 yaş üstü grubuna giriyor. Seyahat yasağı olduğu için Gaziantep’ten İstanbul’a gelemiyor. Bu ay içerisinde her gün 500 kişiye sıcak yemek vereceğimiz aşevi hizmete girmiş olacak. Kahraman Eruslu ve Emrullah Eruslu’ya teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

    “AFET KOORDİNASYON MERKEZİ CUMA GÜNÜ AÇILIYOR”

    Silivri’de yaşanacak olası bir afet durumunda görev yapacak Afet Koordinasyon Merkezi ve Arama Kurtarma ekibi için yapılan hizmet binasının tamamlandığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Açılışımızı cuma günü saat 11.30’a planladık. Yeni Mahalle’de Kapalı Pazar yeri diye bildiğimiz yerde yaklaşık 700 metrekare alana kurulu, tüm zabıta ekiplerimiz ve ruhsat birimimizin görev yapacağı, aynı zamanda arama kurtarma binamızın da olduğu güzel bir hizmet binası oldu. Yaklaşık 2.5 Milyon liraya mal oldu. Ancak belediyemizin kasasından kuruş çıkmadı. Boydak Enerji tarafından belediyemize hibe olarak yapıldı. Isıtma ve soğutma sistemleri, teknolojik donanımları ile akıllı bir bina olarak inşa edildi.” diye konuştu.

    “İSTENİNCE 3-5 MİLYONLAR BULUNUYORMUŞ!”

    Konuşmasında, bazı belediye müdürlüklerinin hizmet verdiği konteynerleri “derme çatma” olarak nitelendiren Başkan Yılmaz, “Önümüzdeki dönemde konteynerlerde, depreme dayanıksız derme çatma binalardaki belediye müdürlüklerimize yeni binalar yapmaya devam edeceğiz. Müdürlüklere gittiğimde konteynerlerdeki müdürlükleri görünce utanıyorum. 2021 yılında Silivri Belediyesi konteynerlerde hizmet vermemeli. Bu arada belediye hizmet binamızın üstüne de 1000 m2 çelik konstrüksiyon olarak yapılacak, çok şık, projesi hazırlanmış hizmet alanı yapılacak. Bu hizmeti de sponsorla yapacağız. Belediyemizin kasasından kuruş çıkmayacak. Bu projenin bedeli 5 milyon TL. Gördüğünüz gibi istenince 3-5 milyonlar bulunabiliyormuş ve bulunduğunda ise doğru yerlere aktarılabiliyormuş. Belediyemizin üzerine bir ek kat daha atacağız. 1000 m2 bir hizmet alanı daha oluşacak.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir