• SINIRLARI AŞAN KURBAN KARDEŞLİĞİ

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün öncülüğünde Kurban Bayramı nedeniyle alınan kurbanlar, Makedonya’nın Struga kentinde kestirilerek o bölgede yaşayan Müslüman halka dağıtıldı.

  • Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Akgün ailesi, bir grup belediye meclis üyesi, belediye başkan yardımcısı ve daire müdürleriyle Büyükçekmeceli işadamları,  Büyükçekmece Belediyesi’nin Makedonya’daki kardeş şehri Struga’da ilk kez kurban kestirdi. Bayramın ikinci günü Struga Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen törenin ardından kurbanlar kesilerek, Struga ve köylerinde yaşayan Müslüman halka dağıtıldı.

    “Büyükçekmece Ailesine teşekkür ediyoruz”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Struga’ya giden Belediye Meclis Üyesi İbrahim Işık başkanlığındaki Büyükçekmece heyeti, Struga Belediye Başkanı Dr. Ziadin Sela ve ekibi ile birlikte kurbanları o bölgede yaşayan Müslümanlara ulaştırdı. Başkan Ziadin Sela, “Belediye olarak kurbanların gitmesi gereken yerleri tek tek tespit ettik. Büyükçekmeceli dostlarımızın kurbanlarını burada kesip tek tek verilmesi gereken yerlere ulaştırdık. Bu güzel dayanışma için Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah kabul etsin” dedi.

     “Bayramının güzelliğini paylaştık”

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şunları söyledi: “İlk kez kardeş şehrimiz Struga’da da Kurban Bayramı nedeniyle bu yıl kurban kestik. Geçen ay Makedonya’da yaşanan sel felaketinden sonra bölgeye yardımda bulunmuştuk. Bazı arkadaşlarımızla kurbanlarımızın bir bölümünü Struga’da kesmek istedik. Büyükçekmece’de hem belediyeden, hem de iş dünyasından arkadaşlarımız destek oldu. İhtiyaç sahiplerine kurbanlarımızı ulaştırdık. Strugalı dostlarımızın ve Müslümanların bayramını da kutladık. Bayramının güzelliğini paylaştık. Katkı sunan arkadaşlarımızın kurban ibadetlerini Allah kabul etsin, herkese teşekkür ediyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir