• ŞİŞLİ’DE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI

    Şişli Belediyesi,  Covid-19 salgını nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını karantina sürecine uygun olarak kutladı. Belediye Başkanı Muammer Keskin’in de katıldığı kutlamalarda, bando takımı Şişli sokaklarında dolaştı. Şişlili komşular, tüm neşeleriyle pencere ve balkonlardan 19 Mayıs coşkusuna eşlik etti.

  • Mustafa  Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkma planını,  çalışma arkadaşları ile birlikte Şişli’deki evinde yaptı. Milli mücadelenin ilk kıvılcımının atıldığı Şişli’de,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, coşku ile kutlandı. Şişli Belediyesi, Covid-19 salgını nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü  Anma  Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını, karantina sürecine uygun olarak gerçekleştirdi.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıl kutlamaları kapsamında bando takımı, 19 Mayıs günü, saat 12.00’den başlayarak 17.00’ye kadar, üstü açık araçlarla Şişli sokaklarını dolaştı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in de sesli anons aracı üzerinde katıldığı kutlamalara,  Şişlili komşular,  pencere ve balkonlardan eşlik etti. Başkan Keskin, kutlamalar öncesi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a  gidişinde önem rol oynayan, Bandırma Vapuru’nun Kaptanı  İsmail Hakkı Durusu’nun Feriköy Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti.

    “Bayram neşesini balkonlara taşıdık”

    Keskin, ” Hatırlanacağı üzere Ulu Önder Atatürk, milli mücadele kararını Şişli’deki evinde almıştı. Milli mücadele ile simgeleşmiş bir ilçenin belediye başkanı olmak, beni ziyadesiyle gururlandırıyor.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı, Covid-19 salgını nedeniyle maalesef tüm halkımızın katılımıyla caddelerde kutlayamadık.  Şişlili komşularımız,  ilk defa bir 19 Mayıs’ı evde geçirecek. Biz onların bayram neşesinden mahrum kalmalarını istemedik.  O yüzden bando takımımızla her bir mahalleyi teker teker gezerek, 19 Mayıs’ın 101. yılında onlara unutulmaz bir bayram yaşattık” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir