• SİVAS GÜNLERİ BAŞLADI

    Sivas’ın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Sivas Günleri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla Yenikapı’da başladı.

  •  Açılışa Bakan Yılmaz’ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu Başkanı İsmail Erdem, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Milletvekilleri, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Belediye Başkanları, Sivaslı iş adamları ve sanayiciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    SİVAS ANADOLU’NUN ÖZÜDÜR

     Açılış töreninde konuşan Bakan Yılmaz, ” Sivas bizim kimliğimiz. Bizi biz yapan değerlerin özü. Sırtımızı yasladığımız dağ gibidir. Sivas , Anadolu’nun özüdür. Kuvay-i Milliye’dir, Cumhuriyettir, Aşık Veysel’dir, Pir Sultan’dır. Anadolu’da var olan kardeşlik birlik ruhunun ete kemiğe büründüğü yerdir. Sivas geleceğine umutlar bağlanan bir kültürdür, medeniyettir, şandır, şereftir. Sivasımızın değerlerini, gelenek ve göreneklerini, aşıklarını, ozanlarını daha geniş kitlelere tanıtacağız. Biz birbirimizi tanırsak, bilirsek düşmanlık bu topraklarda yeşermez. Gurbette yaşayan hemşerilerimiz bu etkinlik sayesinde bir nebzede olsa sıla özlemini giderecektir. Sivas türküleriyle halaylarıyla vardır ama halay ve türkülerde Sivas ile vardır. Bizi biz yapan diğerlerinden ayırt eden ancak diğerlerinden üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlandıran şey kültürdür. Gerçekten bugün Sivas günleriyle Sivas’ın geleceğine daha umutla bakıyoruz” dedi.

    “KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ STANDINA BÜYÜK İLGİ” 

     Sivas Günleri’nde standıyla yer alan Küçükçekmece Belediyesi, vatandaşlara çay, içli köfte, Gürün Elması ve kuruyemiş ikramında bulundu. Küçükçekmece Belediyesi standı ise tanıtım günlerini gezen Sivaslılardan tam not aldı. Gün boyu boş kalmayan Küçükçekmece Belediyesi standı Sivaslı ziyaretçilerini ağırladı. Sivas Günleri’nin açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’da Küçükçekmece Belediyesi standını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

     PAZAR AKŞAMINA KADAR SÜRECEK

     “Bozkırdaki Cennet” sloganıyla İstanbul’da 8’incisi düzenlenen Sivas Günleri, Yenikapı etkinlik alanında pazar akşamına kadar açık olacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir