• Sokağa çıkma yasağı üç gün mü olacak?

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Bakanların sunum yapacağı toplantıda yeni tedbirler gündemde... Kabineye yakın kaynaklara göre 1-2-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı konuşuluyor.

  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, corona virüsü tedbirleri kapsamında bir kez daha telekonferans yöntemiyle toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.30’daki toplantıya İstanbul’daki Huber Köşkü’nden katılacak.

    MÜCADELEDE 47 GÜN GERİDE KALDI

    23 Nisan saat 00.00’da başlayıp, dün gece 00.00’da son eren, geride kalan 47 günlük salgın sürecindeki en uzun sokağa çıkma kısıtlamasının ardından yeni kararlar alınması gündeme gelecek.

    72 SAAT SÜRECEK

    Kabine’ye yakın kaynaklara göre cuma gününe denk gelen ve resmi tatil olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın, hafta sonuyla birleştirilmesi, 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta 72 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesi bekleniyor.

    MASADA İKİ KONU DAHA VAR

    Eğitime 30 Nisan’a kadar verilen aranın uzatılıp uzatılmayacağı ile 65 yaş ve üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağının esnetilmesi de toplantı konularından biri olacak.

    21 Mart’tan bu yana sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için belli saat aralıklarında sokağa çıkma izin verilmesi gündemde.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir