• SOKAK HAYVANLARI AŞILANDI

    Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilçe sınırları içinde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarına aşı kampanyası başlattı.

  • Çatalca Belediyesi, sokak hayvanlarının risk oluşturmadan sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, bulaşıcı hayvan hastalıkları ve kene ile mücadele kapsamında her yıl Çatalca genelinde gerçekleştirdiği ilaçlama ve aşı kampanyasını bu yıl da yaparak ilçede bulunan sokak hayvanlarını aşıladı.

    Tedavi edildiler

    2017 yılı itibariyle 363 sokak hayvanı şikâyetini değerlendiren Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanlarının hastalanmalarına karşı koruyucu aşılamaları yaparak çevre, hayvan ve insan sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek dış ve iç parazit etkenlerinin daha oluşum aşamasında üreme ve yayılmalarının önüne geçiyor. Sokak hayvanlarının paraziter mücadeleleri ile diğer hastalıklar yönünden de kontrollerini yapan ekipler bu kapsamda, tarama esnasında hasta olduğunu tespit ettikleri hayvanların da tedavisini yaptı.

    Onlara sahip çıkalım

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İlçedeki sokak hayvanlarının aşılanmasının sağlık açısından çok önem taşıdığının altını çizdi. Sokak hayvanlarının vatandaşlar tarafından da korunması gerektiğine dikkat çeken Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ” Sokakta yaşayan hayvanlarımızın ve halkımızın sağlığını tehdit edecek unsurlara karşı önlem olarak bu yıl da aşılama kampanyası gerçekleştirdik. İlçemizdeki sokak hayvanlarına gerekli aşı, ilaçlama ve tedavi işlemleri yapıldıktan sonra tekrar ilçede besleme odakları bulunan bölgelere bırakıldı. Allah’ın yarattığı bu dilsiz canlara merhamet etmek, korumak, beslemek bizlerin en başta insanlık görevimizdir. Yazın bir tas su, kışın bir dilim ekmek hayat kurtarır. Çatalcalı hemşerilerimden isteğim onları korumaları, kollamaları, onlara zarar verenleri ilgili yerlere şikâyet etmeleridir” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir