• SOKAK HAYVANLARI SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE UNUTULMADI

    Sokak hayvanlarına uygun ortam oluşturmak ve yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla çalışmalarına devam eden Küçükçekmece Belediyesi, havaların soğuduğu bugünlerde sessiz dostları unutmuyor.

  • Küçükçekmece Belediyesi, sokak hayvanlarını soğuk kış günlerinde yalnız bırakmadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede yaşayan minik dostlara ve sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde bakımları devam eden hayvanların beslenmeleri için son bir yılda 15 ton mama verildi.

    Kemal Çebi: ” Tüm canlılara sevgim ve saygım eşittir”

    Her canlının yaşam hakkına sonsuz saygı duyduklarını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, her zaman bu duyarlılıkla hareket ettiklerinin altını çizerek, “Tüm canlılara sevgim ve saygım eşittir. Hayvanlar bizim sevimli dostlarımız. Onların da haklarına saygı duymalıyız. Biz de küçük dostlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, aç kalmalarını önlemek için bu soğuk günlerde mama ve su  takviyelerimizi hızlandırdık. Sevimli dostlarımız için ayrı bir müdürlük, Veteriner İşleri Müdürlüğümüzü de kurduk. Birlikte yaşadığımız sokak canlılarını korumak için çok sayıda hayvansever ile işbirliği içerisinde hareket ediyoruz. Vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Sokak hayvanlarına son bir yılda 15 ton mama

    İlçe sınırları içerisinde köpek ve kedi popülasyonunun ve kuşların yoğun olduğu mahallelerde beslenme ve su ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla 34 noktaya beslenme odak noktaları kuruldu. İlçe genelinde ayrıca 19 kedi evi bulunuyor. Kış mevsiminde zorlu koşullarında sokak hayvanlarının beslenmesi için belirli alanlara 3 ekiple haftada bir kuru mama bırakılarak, hayvanların aç kalmasının önüne geçildi. Toplamda 15 Ton kuru mama sokak hayvanları için tüketildi.

    Vatandaşlar, mama kabı temin edebilirler

    Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Furkan Coşkun, soğuk havada sokak hayvanlarını en çok açlığın etkilediğini belirterek, “Soğuk kış şartları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Başıboş sokak hayvanları bu soğukta aç kaldıkları taktirde hastalanma riskleri daha da artıyor. Beslenme odaklarımızın haricinde vatandaşlarımız da belediyemizden mama kapları da temin edebilirler” dedi.

    Yüzlerce kedi ve köpek sıcak yuvalarına kavuştu

    Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde bulunan sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde, yüzlerce sahipsiz köpek/kedi sahiplendirilerek sıcak yuvalarına kavuşturuldu. Detaylı bilgi almak isteyenler 444 4 360 nolu telefonu arayabilirler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir