• SON 15 GÜN! HAKKINIZ YANABİLİR

    Şu ana kadar 9 milyon başvururun alındığı imar barışı için son günlere girilirken, başvuruları tamamlayanların birçok yanlış yaptığı anlaşıldı. Tapu alabilmeniz için yapı kayıt belgesinde doğru beyan vermiş olmanız şart.

  • Tapusuz yapıların sorununu ortadan kaldırmak için başlatılan İmar Barışı’na başvurular 31 Aralık’ta son bulacak. Bugüne kadar 9 milyon vatandaş başvuru yaparken, yaklaşık 8.3 milyar liralık ödeme yapıldı. Posta Gazetesi’nden Meltem Kara’nın haberine göre, henüz başvuru yapmayanların elini çabuk tutması gerekirken, yapı kayıt belgesini alanların da iskan ve tapu için işlem başlatması gerekiyor. İşte bu süreçte birçok başvurunun yanlış yapıldığı ortaya çıkıyor.

    Paranız yanabilir

    Kimi vatandaş teknik bilgi sahibi olmadığından kimisi de daha düşük bedel ödemek için kötü niyetle yanlış beyan veriyor. Yanlış beyan tespit edildiğinde, aldığınız yapı kayıt belgesinin iptali söz konusu olabileceği gibi ödediğiniz para da yanabilir. Beyanınızı yine e-Devlet üzerinden düzeltebilirsiniz. Ek ödeme çıkarsa da bunu bankaya ödemeniz gerekiyor. Yeniden düzenlenen yapı kayıt belgesinde ‘Kişinin yanlış beyanından dolayı revize edilmiştir’ yazıyor.

    Düzeltilmesi gerek

    İmar Barışı’nda en çok yapılan yanlışları Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya’ya sorduk. Çatalkaya, “Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu işlemlerine başlamak için bize gelen 20 kişinin 20’sinin de başvurusu yanlış çıktı. Kimisi kullanmadığı alanı dahil etmemiş, kimisi müstakil evini köy evi gibi göstermiş. Kimisi de emlak vergisini düşük ödediği için o bilgilere göre başvuru yapmış. Bu beyanlar düzeltilmeli” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir