• Sosyal yardım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

  • Başakşehir Belediyesi, sosyal yardım çalışmalarıyla gönül köprüleri kurmaya devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, son bir yılda DestekKart’tan evde bakım hizmetine, sıcak yemekten engelli hizmetlerine kadar uzanan yardım ve hizmetlerle ihtiyaç duydukları her an Başakşehirlilerin yanında oldu.

    İlçenin çınarları yalnız bırakılmadı

    Türkiye’ye örnek olan DestekKart hizmeti sayesinde 6 bin ihtiyaç sahibi aile, ilçedeki anlaşmalı market ve mağazalarda diledikleri gibi alışveriş yapabilme imkânına kavuşturuldu. Başakşehirli çınarlarını da yalnız bırakmayan Başakşehir Belediyesi, 65 yaş ve üzeri 459 kişiye düzenli olarak evde bakım, 72 aileye sıcak yemek hizmeti verdi.

    Öğrencilere eğitim desteği sağlandı

    Başakşehir Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını boyunca ilçe sakinlerine her türlü desteği verdi. Salgın nedeniyle eğitimlerine evden devam eden bin 312 ilkokul ve lise öğrencisine tablet dağıtıldı. 5 bin 245 öğrenciye boya kaleminden deftere, kalemden cetvele kadar ihtiyaç duydukları kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantalar hediye edildi.

    İlçede korona virüse yakalanan yaklaşık 10 bin haneye moral amaçlı sağlık ve hijyen paketi desteği sağlandı.

    Anne ve bebekler ile engelliler unutulmadı

    Başakşehir Belediyesi, yeni bebek sahibi olan ailelerin sevincine de ortak oldu. İlçe genelindeki 2 bin aileye, anne ve yeni doğan bebeklerinin ihtiyaçlarını içeren “Hoş Geldin Bebek” paketleri ulaştırıldı. İhtiyaç sahibi engelli Başakşehirlilere akülü araç ve tekerlekli sandalye temin edildi. Engelsiz ulaşım hizmeti verilen ilçe sakinlerinin, akülü araç ve tekerlekli sandalyelerinin bakımları da yapıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir