• ŞÜKRÜ GENÇ, SARIYER’İ UÇURACAK PROJELERİ AÇIKLADI

    Sarıyer Belediye Başkanı ve başkan adayı Şükrü Genç, “Sarıyer’i Geleceğe Taşıyacak Projeler”i gerçekleştirilen lansmanla tanıttı. Sarıyer’de iki dönem üst üste belediye başkanı seçilerek bir rekora imza atan ve yeniden aday olan Başkan Genç, “Seçim benim için ikinci planda. Biz çalışmaya devam ediyoruz. Sarıyer insanı bunu görecektir ve devam edeceğiz” dedi.

  • Göreve geldiği 2009 yılından bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren Sarıyer Belediye Başkanı ve başkan adayı Şükrü Genç, Sarıyer’e değer katacak yeni projelerini düzenlenen lansmanda Sarıyerlilere tanıttı. Programa CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti İlçe Başkanı Taner Tayfur, tiyatro oyuncusu Altan Erkekli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sarıyer’de geçtiğimiz 10 yılda gerçekleştirilen hizmetleri anlatan ve hizmetlerin devam edeceğini söyleyen Başkan Genç, ilçeyi geleceğe taşıyacak birbirinden önemli yeni projeleri de tanıttı. Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen lansmana Sarıyerlilerin ilgisi yoğundu. Toplantıda yeşil alandan sosyal tesislere, kültür-sanattan eğitime kadar birçok alanda bugüne kadar yapılan hizmetler ve hayata geçirilecek projeler vatandaşlara anlatıldı.

    SARIYER’E DEĞER KATACAK PROJELER

    Sarıyer Belediye Başkanı ve başkan adayı Şükrü Genç’in projeleri arasında bulunan ‘Sosyal Market’ hizmetiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlar Sarıyer Halk Kartları’na yüklenen tutar karşılığında temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Sarıyer’in kimliğini oluşturan balıkçılığın geliştirilmesi, modern ve hijyenik mekanlarda balık satışının sağlanması için Balıkçılar Çarşısı kurulacak. Kilyos’ta termal turizm, yaz turizmi ve kültür turizmi geliştirmek ve Sarıyerlilere istihdam sağlamak amacıyla 311 bin metrekarelik alan üzerine, Karadeniz havzasına, uluslararası ölçekte dört mevsim hizmet verecek dev turizm yatırımı gerçekleştirilecek. Sarıyer’in köylerinde tarım ile uğraşan vatandaşları desteklemek, bölge halkının ürettiği ürünler için İstanbul’un diğer semtlerinde pazar oluşturulması ve satışının kolaylaştırılmasını sağlamak,  çalışmayan ev kadınlarına iş imkanı sunmak ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak için tarım kooperatifi hayata geçirilecek. Akıllı çöp kutuları, akıllı sulama sistemleri, akıllı çevre sensörleri ölçümleme sistemi, yaşlı ve engelliler için giyilebilir teknoloji ile sağlık takibi, dineme istasyonları, beton teknolojileri, gençler için dijital merkez ve esnaflar için dijital altyapıyı kapsayan proje sayesinde Sarıyer ve Sarıyerliler günümüz teknolojisine ayak uyduracak. Zekeriyaköy Vadisi’nde imar planlarında spor alanı olarak ayrılmış 198 bin metrekarelik alana “Spor ve Yaşam Vadisi” projesi hazırlandı. Ayrıca Poligon Mahallesi’nde spor faaliyetlerinin ve organizasyonlarının gerçekleştirileceği kapalı spor salonu projesi ile dört mevsim spor için bir eksiklik daha giderilmiş olacak.

    SARIYER İNSANI BUNU GÖRECEKTİR VE DEVAM EDECEĞİZ

    31 Mart’tan sonra da göreve devam edeceklerine inandığını söyleyen CHP Sarıyer Belediye Başkanı ve başkan adayı Şükrü Genç, “Başından beri söylediğimiz bir şey var. Biz yaşamı kolaylaştırıp yeni yaşam oluşturacağız. Bu anlattığımız gelecek 5 yıldaki projeler de yeni yaşam alanları oluşturmaya yönelik olacak. Sarıyer bunların hepsini hak ediyor. Bizim hiçbir zaman kaybetmeyeceğimiz bir şey var. Birlik beraberliğimizi, insanlardaki temel geleneğimiz olan dayanışmamızı hiç kaybettirmeyeceğiz. Sarıyer için ne planlansa, ne yapılmak istense hepsi az. Çalışıyoruz biz. Seçim benim için ikinci planda. Biz çalışmaya devam ediyoruz. Biz burada, ben inanıyorum ki Sarıyer insanı bunu görecektir ve devam edeceğiz Her seçim öncesinde, çeşitli dönemlerde çok klasiktir ya bize sorarlar en büyük projeniz nedir diye. En büyük projemiz burada. Toplumun birliği, beraberliği, dayanışması, hoşgörüsü, barış içinde ve huzur içinde yaşamasıdır. Bundan daha güzel proje olur mu?” dedi.

    İŞTE SARIYER’İ GELECEĞE TAŞIYACAK O PROJELER:

    MÜLKİYET

    Sarıyer’in en büyük sorunlarının başında mülkiyet sorunu geliyor.  Göreve geldiği ilk andan itibaren bu problemin çözümü için çalışmalar yürüten Şükrü Genç, “Biz sözümüzün arkasındayız. İmar Barışı ile çözülemeyen sorunu 2981 sayılı yasa ile yine biz çözeceğiz” diyerek yeni dönmede de çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

    İSTİNYE’YE ÖĞRENCİ YURDU VE SOSYAL TESİS

    İlçede öğrenim gören üniversite öğrencilerinin barınma sorununu en aza indirmek için yeni bir yurt hizmete açılacak. İstinye’de yaklaşık 6000 metrekarelik alan üzerine 800 yataklı öğrenci yurdu inşa edilecek.

    SOSYAL MARKET

    Sarıyer’de bir ilk daha hayata geçecek. Hizmete açılacak Sosyal Market sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar Sarıyer Halk Kartlarına yüklenen tutar karşılığında temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Sosyal Market’te kuru bakliyattan temizlik malzemesine sebzeden ekmeğe, yeni veya kullanılabilecek durumda olan ikinci el kıyafetlere kadar her şey bulunacak.

    BALIKÇILAR ÇARŞISI

    Sarıyer’in kimliğini oluşturan balıkçılığın geliştirilmesi, modern ve hijyenik mekanlarda balık satışının sağlanması için Balıkçılar Çarşısı kurulacak. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak ortak çalışmayla sahil hattının belirli noktalarında balık tutma platformları kurulacak.

    KİLYOS TATİL KÖYÜ

    Kilyos’ta termal turizm, yaz turizmi ve kültür turizmi geliştirmek ve Sarıyerlilere istihdam sağlamak amacıyla 311,000 metrekarelik alan üzerine, Karadeniz havzasına, uluslararası ölçekte dört mevsim hizmet verecek dev turizm yatırımı gerçekleştirilecek.

    SARIYER TARIM KOOPERATİFİ

    Sarıyer’in köylerinde tarım ile uğraşan vatandaşları desteklemek, bölge halkının ürettiği ürünler için İstanbul’un diğer semtlerinde pazar oluşturulması ve satışının kolaylaştırılmasını sağlamak,  çalışmayan ev kadınlarına iş imkânı sunulmak ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak için tarım kooperatifi hayata geçirilecek. Proje, hem bölge ekonomisinin büyümesi sağlayacak hem de ulusalpolitikalara rol model olacak.

    YAŞAMIN HER ALANINDA DİJİTAL DEVRİM

    Akıllı çöp kutuları, akıllı sulama sistemleri, akıllı çevre sensörleri ölçümleme sistemi,  yaşlı ve engelliler için giyilebilir teknoloji ile sağlık takibi, dineme istasyonları, beton teknolojileri, gençler için dijital merkez ve esnaflar için dijital altyapıyı kapsayan proje sayesinde Sarıyer ve Sarıyerliler günümüz teknolojisine ayak uyduracak.

    YAŞAM VE SPOR VADİSİ

    Zekeriyaköy Vadisi’nde imar planlarında spor alanı olarak ayrılmış 198 bin metrekarelik alan projelendirildi. Profesyonel ve amatör sporcuların yararlanabileceği, bütün spor aktivitelerinin yer alacağı “Spor ve Yaşam Vadisi” projesi hazırlandı. Ayrıca Poligon Mahallesi’nde spor faaliyetlerinin ve organizasyonlarının gerçekleştirileceği kapalı spor salonu projesi ile dört mevsim spor için bir eksiklik daha giderilmiş olacak. Tüm bunların yanında çocukların ve gençlerin spor hayatının başlangıcında ve devamında ortopedik, fizyolojik kontrollerden geçmesi aynı zamanda tedavi edilmesi için Sporcu Sağlığı Merkezi kurulacak.

    KÜLTÜR VE SANATA DEV YATIRIM

    Huzur Mahallesi, Büyükdere Caddesi üzerinde inşa edilecek yeni kültür merkezi ile eski başkanlık binasında hizmete açılacak Kültür Sanat ve Gençlik Evi’yle , “Kültür ve Sanatın Kenti Sarıyer” markası daha da güçlendirecek, ilçeye bir değer daha kazandırılacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir