• Sumru kuşları yeniden Büyükçekmece’ye geri döndü

    2 yıldır Büyükçekmece’yi gelmeyen Sumru kuşları bu yıl geri döndü.  

  • Üreme dönemlerinde Büyükçekmece’ye gelen Sumru kuşları bu yıl da Büyükçekmece gölünde Sumru Adası’na yerleşerek üreme ve kuluçka dönemlerini geçirmeye başladı.

    Sumru Adası koruma altına alındı

    Halk arasında deniz kırlangıcı olarak da bilinen Sumru kuşlarını koruma altına alan Büyükçekmece Belediyesi, Sumru Adası olarak bilinen bölgeyi çitlerle çevirerek etrafına uyarı levhaları yerleştirdi.

    Üniversite ve STK’ların görüşleri alınacak

    Göçmen kuşlar için güvenli barınma ve üreme alanları oluşturduklarını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Burada meşhur Sumru adamız var. Yaklaşık 2 yıldan beri Sumrular bölgeyi terk etmişlerdi. Özellikle Kuzey Avrupa ülkesinden gelip kuşların hareketlerini takip eden birçok dernek var onlar da bize sordular ne zamandan beri gelmiyorlar, nedeni nedir diye. Biz bilmediğimiz söyledik. Bu sene Mart ayından itibaren Sumruları burada görmeye başladık. Yavrulayıp çoğalmaya başladılar. Sumruların bulunduğu yeşil alanlara vatandaşlar giremesin diye buraları tel örgüyle çevirdik. Bundan sonra Sumru adasının daha çok korunması için doğayla uğraşan, bu işi bilimsel olarak daha iyi bilen üniversite ve derneklerle görüşerek daha iyi nasıl koruyabiliriz ona bakacağız” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir