• TARİH BU İHANETİ SORAR

    Beylikdüzü’nde her gün dolu dolu geçen 4.Barış ve Sevgi Buluşmaları'nda sahaflık tarihini işin uzmanları anlattı.

  • Bu yıl başlığı “Adalet” olan Çardakaltı Sohbetleri nde ise ünlü tarihçiler İlber Ortaylı ve Sinan Meydan Atatürk’ü konuştu. Yeni eğitim-öğretim yılı müfredatını eleştiren Meydan, “Atatürk’ü kitaplardan çıkarmakla  tarihi değiştiremezsiniz. Bu ihanetin bedelini tarih size sorar.” dedi.

        4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları, tüm hızıyla devam ediyor. Her gün değerli konukların, çeşitli konuları görüştüğü etkinlikte Sahaf Söyleşileri kapsamında Lütfi Seymen, İskender Dereli, Saadet Özen “Beyoğlu’ndan Smyrna’ya Bab-ı Ali’den Kadıköyü’ne Sahaflık Tarihi”ni konuştu. Ana başlığı “Adalet” olan Çardakaltı Sohbetleri’nin son konukları iki duayen tarihçi İlber Ortay ve Sinan Meydan idi. “Atatürk” konulu söyleşide Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti kurulurken yaptıklarını, düşüncelerini, stratejisini tarihten örnekler ve anekdotlarla anlattılar.

    “Bu İhanetin Bedelini Tarih Sorar”

    “Türkiye’yi İslam dünyasından ayrı kılan laikliktir. Uygar bir yaşam için laikliğe mecburuz.” diyen Sinan Meydan, Moderatör Pelin Batu’nun eğitim-öğretim yılı için düzenlenen yeni müfredatla ilgili ne düşünüyorsunuz? sorusuna, “Atatürk’ü kitaplardan çıkarmakla tarihi değiştiremezsiniz. Atatürk’e yapılmış nankörlüğün ötesinde bu bir ihanettir. Bu ihanetin bedelini tarih size sorar.” şeklinde eleştirilerde bulundu.

    “Önce Anne Babalar Öğrenecek”

    Atatürk’ü ve devrimlerini yeni nesile öğretebilmek için anne-babalara seslenen tarihçiler, önce ebeveynlerin her şeyi öğrenmesini, okuyup anlamasını ve çocuklarına aktarması gerektiğini dile getirdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, verdikleri değerli bilgiler için teşekkür ederek, plaket ve çiçek takdiminde bulundu. Söyleşilerin sonunda sahneye Karadeniz’in sevilen sesi Selim Bölükbaşı sahneye çıktı. Alanı dolduran Karadeniz müziği sevdalıları, gece boyunca gönüllerince eğlendi.

    selim-bo%cc%88lu%cc%88kbas%cc%a7i-2

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir