• Toprak’tan Bahçeli’ye yanıt: Görüşlerini endişeyle karşılıyoruz

    DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan TOPRAK BENLİ, Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılmasını isteyen Devlet BAHÇELİ’nin açıklamaları üzerine bir değerlendirme yaptı.

  • DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan TOPRAK BENLİ, Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılmasını isteyen Devlet BAHÇELİ’nin açıklamaları üzerine bir değerlendirme yaptı. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz” sözünün önemine vurgu yaptı. TOPRAK BENLİ şunları söyledi:

    MHP Genel Başkanı sayın Devlet BAHÇELİ’nin TTB hakkında ortaya koyduğu görüşleri endişeyle karşılıyoruz. Türk Tabipleri Birliği’nin Covid-19 salgınında artan vaka sayısına dikkat çekmek ve yaşamını yitiren meslektaşlarını anmak için gerçekleştirdiği farkındalık çalışmalarını bahane edip böylesine önemli bir meslek örgütünün kapatılmasını istemek ancak demokrasiden nasibini alamamış siyasetçilerce yapılabilir.

    Bilindiği gibi Türk Tabipleri Birliği, Türkiye’deki tabipleri temsil eden bir meslek örgütüdür. Tabiplerin haklarını korumayı, tabiplik mesleğini temsil etmeyi ve meslek ahlakını korumayı, Tıp eğitimine katkıda bulunmayı ve halk sağlığını geliştirip yaygınlaştırmayı amaç edinmiştir.

    Sağlık çalışanlarına, Cumhuriyet tarihimizin son elli yılında, emeğinin hakkını vermiş ve çalışanların hak mücadelesinden doğmuş olan Demokratik Sol Parti olarak Hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarına başarılar diliyor, yaşamlarını COVİT19 nedeniyle kaybeden sağlık çalışanlarını minnetle ve saygıyla anıyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir