• Turan Hançerli deprem bölgesinde…

  • Elazığ’a giden Hançerli, ilk olarak  depremin  merkez üssü olan Sivrice’ye, ardından Gerze ve Elazığ merkeze gitti. Kentteki depremzedeleri ziyaret ederek yanlarında olduğunu dile getiren Hançerli, enkaz alanlarında da incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

    Depremde hayatını kaybedenlerin cenazesine katılan Hançerli  “Kentlerimiz benzer acılar yaşadı, güzel insanlarımızı toprağa verdik. Ama acılar paylaştıkça azalır. Bu yüzden buradayız, güzel insanlarımızın yanındayız. Mekanları cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

    24 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde Elazığ’da yaşanan depremin ardından Avcılar’da bir “Elazığ Dayanışma Masası” kuran Hançerli, deprem bölgesinde yaşayan halkın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik destek kampanyası başlattı. Hançerli, bölgede depremzedelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etti.

    Hançerli Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise şu sözlere yer verdi:

    “Avcılar’ın nefesini Elazığ’a, Malatya’ya taşıyoruz. Avcılar’ın başkan yardımcısı ve belediye meclis üyemizle birlikte Sivrice’de ve Gezin’de güzel insanlarımızın yanındayız. Depremle sarsılan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyoruz”.

    Elazığ’a yardım desteği büyüyerek devam ediyor

    Öte yandan, Avcılar Belediyesi’nin yardım kampanyası büyüyerek devam ediyor. Avcılar Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından akşam saatlerinde yapılan yardım çağrısına katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, çağrının yapıldığı andan itibaren belediyeni belirttiği noktaya yardım malzemesi taşıyor.

    Kapmanyada acil ihtiyaçlar gözetilerek çocuk bezi, kışlık mont ve bot, ısıtıcı, kuru bakliyat ve kişisel temizlik malzemeleri,uyku tulumu gibi malzemeler toplanıyor. Avcılar Belediyesi Başşöförlük binasına gelen malzemeler belediye personeli tarafından tasnif edilerek kolileniyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir