• Turan Hançerli: Gerekirse Marmara Caddesi’ni yaya trafiğine kapatırız

    Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli gazeteci Hakan Eser’e gündemi değerlendi. Koronavirüsle ilgili topyekün mücadele içinde olduğunu belirten Hançerli; ‘Binlerce ailemize yardım kolileri dağıtılmaya başlandı. Avcılar’da düzenli olarak yollar dezenfekte ediliyor. Bu küresel bir salgın ve bu salgının önüne geçmek içinde izole olmamız şart’ ifadesini kullandı.

  • Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüsle mücadele konusunda Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Avcılar’da sokakların dezenfekte edildiğini belirten Hançerli; ‘“İçinde bulunduğumuz zor günleri en güçlü şekilde atlatmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Belediyemiz, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize düzenli olarak sıcak yemek ve erzak kolisi desteği ulaştırmaya devam ediyor. Öte yandan, sağladığımız desteklere gelen başvurusu sayısındaki günlük artış, daha fazla aileye ulaşma ihtiyacı doğuruyor’ dedi.

    GEREKİRSE MARMARA CADDESİ YAYA TRAĞİNE KAPATABİLİRİZ

    Avcılar’da özellikle Marmara Caddesi’nin hareketliliğine de değinin Hançerli: ‘Avcılar çevre ilçelerinde merkezi halinde. Avcılarlı’nın dışında Marmara Caddesi’ne dışarıdan gelen vatandaşlarımızda yoğun. Herkesi mutlaka maske takması konusunda uyarıyoruz. Sosyal mesafe konusunda uyarıyorum. Bu badireyi yasaklarda değil de, sosyal izolasyonla, vatandaşlarımızın gösterdiği özveriyle atlatmak istiyoruz. Ama eğer gerekirse Marmara Caddesi’ni yaya trafiğine kapatabiliriz. Yine merkezde bulunan emekliler parkını da kapatabiliriz. Muhtarlarımızla, STK’larla sürekli telekonferans sistemiyle bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Durum değerlendirmesi yapıyoruz.’ ifadesini kullandı.

    2 PERSONELİN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF

    Avcılar’ın koronavirüs salgını karşısında iyi çalışan ilçelerden bir tanesi olduğu vurgusunu yapan Hançerli; ‘Şuana kadar personelimizden 2 arkadaşımızın koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunlardan biri İmar müdürümüzdü. Kendisi 3 gün tedavi gördü ve taburcu oldu. Durumu iyi evinde kendini karantinaya aldı. Eşinin testide pozitif çıktı. Eşinin durumu biraz sıkıntılı. Şu anda hastanede tedavi altında. Personel olarak diğer arkadaşımızda süpürgeci. Oda tedavi altına alındı. Toplamda 2 personelimizde koronavirüs tespit ettik” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir