27 Temmuz 2024
  • Nerde kaldı likayat?

  • Göreve geldiği günden beri Avcılar’da tartışmalı kararlarla gündeme gelen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli bu kez de hemşerilerine belediyede iş vererek gündem oldu. Ak Parti Yolkonak Belediyesi başkan aday adayı olan makine mühendisi hemşerisini Avcılar Belediyesine sözleşmeli memur yapan Hançerli büyük tepki gördü. Bugüne kadar onlarca memleketlisine belediyede görev veren Hançerli’nin liyakat esasının ‘Tokatlı olması yeterlidir’ ilkesi CHP’lileri çileden çıkardı. Apohan’la özel ilgilenen Başkan Hançerli onun nikahını kıymayı da ihmal etmedi.

    Sözleşmeli memurların bir çoğu Tokatlı iddiası

    İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey CHP’li yönetici bugüne kadar alınan birçok sözleşmeli personelin Tokat’lı olduğuna dikkat çekti. Kim gelirse gelsin belediyede sistemin değişmediğini ifade eden bu isim Turan Hançerli’nin örgütün sesine kulak vermediğini, belediyeyi Tokatlılarla doldurduğunu ve liyakatten çok hemşericilik tercihini yaptığına dikkat çekti.

    Meclis üyeleri neden sesi çıkmıyor!

    Turan Hançerli’nin özellikle işe alımlarda ve atamalarda örgütün sesine kulak vermediğini belirten CHP’liler bu konuda İlçe Başkanı Erdal Nas’ın ve meclis üyelerinin biran önce duruma (atamalara ve işe alımlara) müdahale etmesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle meclis üyelerinin sürekli bu durumu idare ettiği ve belediye başkanına müdahale edemediğinden şikayetçi olan partililer, ‘Bizim seçtiğimiz meclis üyeleri maalesef bu yanlışlıklara müdahale edemiyor, etmek istemiyor’ eleştirisinde bulunuyor.

    Handan Toprak döneminde örgüt dışından bazı isimlerin danışman yapılmak istendiği günlerde dönemin ilçe başkanı Bayram Acar kapıları tekmelemiş ve bu yanlışı engellemişti. Ensonnokta.com’a konuşan CHP’li üst düzey isimler Erdal Nas’ın ve tecrübeli meclis üyelerinin artık masaya yumruğunu vurması gerektiğini belirtiler.

    AVBEL kimlere neden para ödüyor?

    CHP Genel Başkanı açlık ve sefaletten bahsederken Turan Hançerli’nin kurduğu AVBEL isimli şirkette 13 üst düzey yönetici çalıştırdığı ve bunlara ciddi maaş ödediği öğrenildi. Bu güne kadar Avcılar için her hangi bir projeye imza atamamış olan AVBEL’in kim ve kimler için kurulduğu, hangi projelere imza attığı ve burada bulunan 13 üst düzey personelin kim olduğu ve ne kadar maaş aldığı kamuoyu tarafından merak ediliyor. CHP’li meclis üyelerinin bu duruma tepki koymaması örgüt tarafından tepkiyle karşılanıyor.

    ENSONNOKTA

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir