• Turan Hançerli mahalle toplantılarına başladı

    Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Avcılar halkı ile bir araya geldiği mahalle toplantılarına Tahtakale Mahallesi’nden başladı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı toplantıda Hançerli, vatandaşların istek ve görüşlerini dinledi. Tamamlanan, yapımı devam eden ve planlanan projeleri anlattı.

  • Toplantıya Tahtakale ve çevre mahallelerden gelen vatandaşların yanı sıra mahalle muhtarı, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Meclis Üyeleri de katıldı. Toplantıya katılan vatandaşlardan gelen soruları Hançerli’nin yanı sıra ilgili Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri yanıtladı. Ulaşım, imar ve çevre düzenlemesi gibi konularda taleplerini dile getiren Tahtakaleliler, Başkan Hançerli’nin 8 aylık çalışmasından duydukları memnuniyeti de ifade ettiler. İsteklerini yerine getireceği konusunda Hançerli’ye güvendiklerini belirten vatandaşlardan gelen talepler, Avcılar Belediyesi çalışanları tarafından teker teker kayda geçirildi.

    Göreve geldiği günden beri Tahtakale Mahallesi’ne 50’den fazla ziyaret düzenlediğini ifade eden Başkan Hançerli, “Seçim öncesinde ‘Tahtakale unutulmasın’ deniyordu. İlk toplantıyı Tahtakale’de yapıyoruz. Avcılar Belediyesi tüm ekibiyle burada, sizinle” dedi.

    “40 yıldır imar bekliyoruz”

    İmar sorununun Tahtakale Mahallesi’nin en büyük sorunu olduğunu belirten Hançerli, “40 yıldır imar bekliyoruz. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için de yoğun bir çaba ve çalışma yürütüyoruz.  Bildiğiniz üzere Avcılar’ın %54’ü rezerv alanı. Tahtakale’de bu rezerv alanı kısmında kalan bölgelerden bir tanesi. Dolayısıyla burada plan ve inşaat yapılması hususu TOKİ ve Bakanlık elinde. Bizim elimizde olması gerekir. Tüm Türkiye’de imar yetkisi yerel yönetimlerde. Yerel yönetimlerde olması gereken bu yetki çeşitli vesilelerle merkezi hükümetin eline alınıyor. Devletimizin de bu yaşanan sorunu çözmesi gerekir. Yani yetki elindeyse yetkiyi de kullanıp çözmesi gerekir. Bu hususta TOKİ ile sürekli istişare halindeyiz. Bunun haksızlık olduğunu ısrarlı bir şekilde ifade ediyoruz” dedi.

    “Sesinizi sesimize katın”

    TOKİ’nin daha önce yaptığı çalışmalar sonucunda vatandaşlara götürdüğü teklifin Tahtakale halkı tarafından kabul edilmediğini söyleyen Hançerli, “Demek ki doğru ve iyi bir teklif değildi. Yeni hazırlanacak teklifin doğru ve halkın yararı olması konusunda, bir de ivedi olması gerektiğini yetkililere ifade ediyoruz. Bu talebi hep birlikte dillendirmeye devam edeceğiz. Bununla ilgili daha ayrıntılı toplantılar yapacağız ve bir yol haritası çizeceğiz. Sizlere ve bizlere neler düşüyor, birlikte neler yapabiliriz, bunları konuşacağız. Mahallemizin taleplerini seslendireceğiz. Biz seslendiriyoruz, sesinizi sesimize katın beraber daha güçlü seslendirelim” şeklinde konuştu.

    “İmar konusunda yetki bizde olmalı”

    İmar konusunda yetkinin Avcılar Belediyesi’nde olması gerektiğini söyleyen Hançerli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sorunu daha hızlı ve halka daha yararlı bir şekilde çözebileceklerini belirtti.

    Hançerli, sözlerine şöyle devam etti; “Biz buralı olduğumuz için mahallenin dinamiklerini daha iyi biliyoruz. Mahalleden meclis üyelerimizin olması nedeniyle sorunu daha iyi gördüğümüz ve daha iyi çözeceğimiz kanaatindeyiz. Tabi yetki istiyoruz ama, yetki verilmezse bir şey yapmayacağız anlamına gelmiyor. Yetki bizde olmasa bile yetkilinin, yani TOKİ’nin acil ve halkın yararına bir plan yapması yönündeki ısrarımız devam ediyor. Görüşmelerimiz sonucunda aldığımız bilgiler gösteriyor ki; çalışıyorlar, düşünüyorlar ve yakın bir zamanda yapılan hazırlığı Tahtakale halkıyla paylaşacaklar”.

    “Hizmetlerimizi her geçen gün arttırıyoruz ve arttırmaya devam edeceğiz”

    Tahtakale’de göreve geldiği günden bugüne yapılan çalışmaları anlatan Turan Hançerli, “Yazın Tahtakale ve Yeşilkent mahallelerimizdeki çocuklarımızın havuza kavuşmasını sağladık. Okullarımızın boyasını önemli ölçüde tamamladık.  Yollarımızda tadilatlar yaptık ama hala asfaltlarla ilgili eksikler var. Bu eksiklikleri gidereceğiz. Bir park çalışması başlattık ve önemli ölçüde yol aldık. Yakında açılışını yapacağız. Kısa bir süre içerisinde yine parkı olmayan bir bölgemizde çalışmalarımıza başlayacağız. Okul sorunumuz var ve bununla ilgili görüşmelerimize devam ediyoruz. Tahtakale’de iki kültür merkezimiz var ve ikisinde de hizmet veriyoruz. Buralardaki hizmetleri de her geçen gün arttırıyoruz ve arttırmaya devam edeceğiz.” dedi.

    “Tahtakale’ye karakol gelecek”

    “Yine Tahtakale Mahallemizin içinde pazar alanını tamamladık. Ispartakule tarafında bir okul çalışması sürüyor. Ve en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri de bir karakol. Karakolla ilgili de geldiğimiz günden itibaren, 8 aydır çok yoğun görüşmeler içerisindeyiz. Bizden istenen bir yerle ilgili imar değişikliği çalışmasını yürütüyoruz. Bir park alanında karakol yeri istenmişti. Bununla ilgili imar işlemini yürütüyoruz. Trafik sorunuyla ilgili de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile bu sorunu defalarca görüştük. İETT ile ilgili de mahallemizin taleplerini ifade ettik.”

    Halk buluşmasına katılan vatandaşlara teşekkür eden Hançerli, “Bu bir ilk, başlangıç. Karşılıklı görüş alışverişi, değerlendirme ve çözüm arayışı için toplantılarımız devam edecek. Sık sık bir araya geleceğiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir