• Turan Hançerli: Pes etmemeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik

    Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Fox Tv’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.

  • Fox TV’de katıldığı programda İsmail Küçükkaya’nın sorularına içtenlikle cevap veren Turan Hançerli, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Hançerli, açıklamalarına 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını ve 19 Mayıs’ın 100.yılını kutlayarak başladı.

    İsmail Küçükkaya’nın ‘’ Belediyede durumlar nasıl? Çalışmalar nasıl gidiyor?’’ sorusuna Başkan Hançerli, ’’Gayet güzel gidiyor, oldukça yoğun çalışıyoruz. Fakat bir sorunumuz, sıkıntımız var. İ.B.B. ve İ.B.B. Başkanlığı. Sn. Ekrem İmamoğlu, millet iradesiyle sandıktan çıktı ve kendisi başkan olma hakkını kazandı. Bu hakkı hukuksuz bir şekilde elinden alındı. Şu an İ.B.B eksik çalışıyor, yani tüm İstanbul mağdur ediliyor. İlçe belediyesi olarak biz de bunun sıkıntısını yaşıyoruz.’’ cevabını verdi.

    Engelliler, engellenmediği taktirde her engeli aşar

    Programda, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasına ile ilgili konuşan Turan Hançerli, ‘’Neredeyse 100 yıla yakın bir tarihe sahip cumhuriyetimizde ilk engelli belediye başkanı olmam elbette çok olumlu ve önemli. Fakat 100 yıl geriden geliyoruz. Engelliler haklarına eşit erişemiyor. Yeterli olanaklar ve fırsatlar sunulmuyor. İnanın fırsat verildiğinde, olanak sunulduğunda, daha doğrusu engelliler engellenmediği durumda aşamayacakları engel, çözemeyecekleri sorun yok.’’ dedi.  İsmail Küçükkaya’nın ‘’Siz nasıl başardınız peki?’’ sorusuna ‘’Birinci kural çalışmak ve asla pes etmemek. Herkes zorluklarla karşılaşabilir ve karşılaşıyor da zaten. Bu zorluklar nedeniyle asla pes etmemek lazım.” cevabını veren Başkan Hançerli sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Elbette engellileri konuşacağız ama şunu da ifade etmek istiyorum. Bu günlerde en çok konuştuğumuz şey işsizlik, genç işsizlik. Üniversite bitiren, hatta iki üniversite bitiren gençler işsizler. Engelli, engelsiz genç kardeşlerimize buradan şunu söylemek isterim; zorluk ve sıkıntılar var doğru ama her şeyi aşacağız, her şey çok güzel olacak. Sakın umutsuzluğa kapılmayın ve pes etmeyin. Özellikle bu sorunları aşmanın ilk kuralı dayanışma. Toplum içerisindeki kutuplaşmanın, siyasi ayrışmanın ve çatışmanın bu ülkeye çok büyük sorunlar yarattığını artık anlamamız gerekiyor.’’

    İşsizliğin, yoksulluğun, pahalılığın çözümü için umut var

    Programda Avcılar halkının gündemini ve Avcılar’ın sorunları da izleyiciler ile paylaşan Turan Hançerli, ‘’Halkımızın gerçek gündemi işsizlik, yoksulluk, pahalılık. Bize gelen taleplerle bunu çok ciddi yaşıyoruz. Aylardır ya da yıllardır işsiz olduğunu söyleyen insanlar var, kira ödeyemeyen, çocuğuna harçlık veremeyen insanlar var” dedi. Tüm bunlara rağmen halkta bir gülümseme, bir umut da olduğunu belirten Hançerli şöyle devam etti:

    Bunun sebebi seçim döneminde Sn. Ekrem İmamoğlu’nun yarattığı atmosfer, yaptığı çalışmalar. Farklı siyasi çevrelerle bir araya gelmesi, herkesle el sıkışması, samimiyeti, halkla kucaklaşması ve sorunları doğru tespit ederek gerçekçi çözümler sunması sağladı bunu. Avcılar halkı büyük bir heyecanla 23 Haziran’ı bekliyor. İnsanlar, ‘’İmamoğlu’nun hakkı elinden alındı. İrademiz yok sayıldı. 23 Haziran’da hakkı çalınana hakkını bir kez daha teslim edeceğiz. Bu süreçte gördük ki sorunlarımızı en kısa sürede çözecek kişi de İmamoğlu zaten’’ diyorlar.

    Pes etmemeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik

    19 Mayıs’ın 100. Yılına da değinen Hançerli, ‘’Bakın, bugün Gazi’nin Samsun’a çıkışının, ulusal kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 100. yılını kutluyoruz. Türkiye’nin durumunu düşünün o dönemde. Hiçbir şey yok, koşullar oldukça yetersiz ve kötü. Ama bir hedef var, azim ve çalışma var. Hedef, Gazi Paşanın kendini ya da çevresini kurtarması değil tüm ülkeyi kurtarması. Hedef bireysel ya da zümre menfaati değil ulusal menfaat. İşte, o şartlarda pes etmeden, karamsar olmadan mücadele edenler büyük bir zafer kazanıyor ve bu ülke bu günlere geliyor. İşte bu sebeple asla karamsar olmadan mücadele edeceğiz ve tüm sorunları el birliğiyle çözeceğiz.’’ dedi.

    Turan Hançerli, Yiğit Asil’e destek sözü verdi

    İsmail Küçükkaya’nın, bir ay önce gittiği Tunceli’de tanıştığı ve doğuştan engelli olan Yiğit Asil’den bahsettiği sırada bir çözüm önerisi olduğunu söyleyen Başkan Hançerli, ‘’ İnönü Üniversitesinde, ergo terapi diye bir bölüm var. Bu bölümün çok güzel öğrencileri ve öğretim üyeleri var. Bir proje geliştirmişlerdi. Bu çocuğumuza kullanabileceği terapi cihazlarını onlara ürettirip, ulaştırabiliriz. Ben bu konuda yardımcı olacağım, her iki tarafla da konuşacağım. İlerleyen süreçte nakil ya da protez olur mu onu bilemiyorum tabi, tıbbi olarak yapılacak testlerde belli olur. Bu konuyu takip edeceğiz.’’ diyerek engelli çocuğa sahip çıktı.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir