• Türk Tabipleri Birliği’nden 7 madde halinde koronavirüsten korunma yöntemleri

    Türk Tabipleri Birliği yeni tip koronavirüs Kovid-19'dan temel korunma yöntemleri ile ilgili açıklama yayınladı

  • Çin ana karası haricinde 116 ülkede görülen koronavirüs salgını Türkiye’ye de geldi.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, erkek bir hastada koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı.

    Koronavirüs nedeniyle şu ana dek 119 binden fazla vaka tespit edildi, 4 bin 284 ölüm gerçekleşti.

    Şu ana kadar 65 binden fazla enfekte olmuş kişi taburcu edildi.

    Türk Tabipleri Birliği koronavirüsten temel korunma önlemleri ile ilgili yayınladığı duyuruda hastalığın nasıl buluşabileceği, maske kullanımı ve hijyen ile ilgili önemli hususlara dikkat çekti.

    Açıklamada, korunma açısından bazı önemli noktaların altı şöyle çizildi:

    1- Hastalık, hasta kişilerin oksürmesi, aksırması ve hapşırması sonrası saçılan damlacıkların yoluyla sağlam kişilere bulaşmaktadır. Bu damlacıkların etrafa saçılması önlemeye çalışılmalıdır.

    2-Genel bir önlem olarak kalabalık ortamlara girilmemeli, öksüren, aksıran ve hapşıran kişilerden en az 1 metre uzakta durulmalıdır.

    3- Korunmada en etkin yöntem diğer birçok hastalıktan korunmada olduğu gibi el temizliğidir. Ellerin temiz olması, sadece Koronovirüsten değil, diğer tüm solunum yollarında hastalık yapan virüslerden korunmayı sağlar. Bu amaçla el temizliğine dikkat edilmesi, temiz olmayan ellerin göz, ağız ve buruna götürülmemesi çok önemlidir.

    4- El temizliğinin sağlanabilmesi için eller sık sık, parmak aralarını, el sırtını, tırnakları ve başparmağı da içerecek şekilde sabunlanarak en az 20 saniye süreyle yıkanmalıdır.

    5- Maske kullanımı genel olarak öksürüğü olan kişiler için önerilmektedir. Bu anlamda sağlam bireyleri maske takmasına gerek yoktur. Maske kullanımı temizliği ile birlikte yapılmadığında koruma sağlamamaktadır.

    6- Sağlık çalışanları ve hasta kişilere bakan aile bireyleri ya da görevliler mutlaka maske kullanmalıdır.

    7- Yeni koronavirüs hastalığının görüldüğü ülkelere ve bölgelere seyahat edenler ya da bu bölgelerden gelen kişilerle temas edenler ateş, öksürük, nefes darlığı yakınmaları olduğunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir