• Türkiye’nin en derin kaykay havuzu Beylikdüzü’nde yapılıyor

    Spor dallarında gençler için yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekleyen Beylikdüzü Belediyesi Yaşam Vadisi içerisinde, olimpiyat standartlarına sahip bir Skate Park inşa ediyor. 2024 Paris Olimpiyatları’na sporcu yetiştirmenin hedeflendiği Skate Park alanını ziyaret edip gençlerin görüşlerini alan Başkan Çalık, “Gençlere verdiğimiz bir sözü daha yerine getiriyoruz. Türkiye’nin en derin kaykay havuzuna sahip bir Skate Park yapıyoruz. Yaşam Vadisi’ne atletizm pistini de kazandırdığımız zaman vadi bir Olimpiyat Vadisi’ne dönüşebilir.” ifadelerini kullandı.

  • Spor dallarında gençler için yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekleyen Beylikdüzü Belediyesi Yaşam Vadisi 2. Etap içerisinde, olimpiyat standartlarında bir Skate Park inşa ediyor. Yakın zamanda açılması planlanan, uluslararası standartlarda modern bir spor kompleksi ve yaşam merkezi olacak Skate Park ile birlikte 2024 Paris Olimpiyatları’na sporcu yetiştirilmesi amaçlanıyor. Beylikdüzü’nde spora ilgi duyan çok sayıda genç olduğunu, gençlere verdiği bir sözü daha yerine getirmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık  “Yapılan bir işi yarın bozmak isteyen bir belediye başkanı değilim.  Kalıcı, güzel bir çalışma hedefliyoruz. Beylikdüzü’ne yakışan, buranın estetiğine uygun, modern bir park alanına çevirmek istiyoruz bu alanı. Yaşam Vadimizde Skate Park ardından atletizm pistini de yaptığımız zaman vadi bir Olimpiyat Vadisi’ne dönüşebilir.” dedi.

    default

    Skate Park inşaat alanında incelemeler yapan ve kaykaycı gençlerin görüşlerini alan Belediye Başkanı Murat Çalık, skate park yapımı ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemizde paten ve kaykay tutkunu gençlerin olduğunu biliyoruz. Yapılacak Skate Park ile birlikte gençler için daha güvenli, sağlıklı ve modern bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi. 1432 m2 alan ile Türkiye’deki tasarlanmış, kaykaycıların hızlanmak için ayaklarını kaykay tahtasından indirmeden serbestçe kaydıkları en büyük çanak disiplinindeki olimpik beton kullanılarak yapılacak tesis, gençlerin yanı sıra profesyonel kaykaycılar için tasarlanmış tam olimpik, toplamda dört farklı açıyı içerisinde barındırıyor. Gençlerin spor ve eğlenceyi birlikte yaşayacağı skate park, Türkiye’nin 5,5 metre ile en derin kaykay havuzu olma özelliğine sahip. 96 metre toplam coping uzunluğuna sahip olan skate park için polimer ve epoxy esaslı olimpik beton kullanıldı. Ayrıca park 1 adet roll in girişi ve 1 adet 5 metre genişliğinde wallride rampası ile hizmet verecek.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir