• Ücretsiz taramalar hayat kurtarıyor

  • Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Mehmet Altan Kaya seminerde, Dünya’da ve Türkiye’de en sık görülen ve aynı zamanda en çok ölüm oranına sahip kanser türünün meme kanseri olduğuna dikkat çekerek, meme kanserinden korunmak için tüm anne ve anne adaylarına en az 2 yıl süreyle bebeklerini emzirmeleri tavsiyesinde bulundu.

    Kadın personellerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde; meme kanserinde erken teşhisin tedavi ve ölüm hızını düşürmedeki öneminden bahsedildi.

    Mehmet Altan Kaya: Yaş ilerledikçe meme kanseri riski artar

    Operatör Doktor Mehmet Altan Kaya son zamanlarda gözle görülür bir şekilde artan meme kanseri hakkında kadınlara önemli tavsiyelerde bulundu:

     ‘’Amacımız kadınları meme kanseri hakkında bilgilendirmek, bilinç düzeyini arttırmak, taramaların ne anlama geldiğini ve ne faydası olduğunu öğretmek. Meme kanseri konusunda işi ciddiye almak lazım. Kadınların kendi vücudunu muayeneler ile tanıması ve olası değişiklikleri fark etmesi oldukça önemli.  Ergenlik çağından itibaren her kadın kendi kendini muayene etmeli. Gençlerde meme kanseri riski düşük olmasına rağmen yine de kontroller yapılmalıdır. Risk yaş ilerledikçe artar. Bu sebeple kadınlar kendilerini korumalı, genel tarama yaptırmalı, sebze ve meyveden zengin sağlıklı beslenmeli, fiziki aktivitelere yer vermeli, sigara ve alkolden uzak durmalı, korkmadan erken önlem almalı.’’

    Ücretsiz taramalar hayat kurtarıyor

    Dr. Altan Kaya, tüm kadınları ‘Erken teşhis hayat kurtarır!’ prensibiyle yola çıkarak meme, serviks (rahim ağzı) ve kolorektal kanserler ile ilgili tarama programları yürüten ‘Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri’ne (KETEM)yönlendirerek,  buradan ücretsiz bir şekilde hizmet alabileceklerini ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir