• Üner: Şehitler vurulunca değil unutulunca ölür

  • Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezindeki program, ‘’Balkan Savaşları, Göçler ve Sonrasında Çatalca’’  adlı fotoğraf sergisi açılışıyla başladı. Sonrasında anma konferans programı Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Anma programı salondaki tüm katılımcılara oldukça duygusal anlar yaşatan Çatalca Savunmasını anlatan videonun izlenmesiyle devam etti. Video filminin hemen sonrası Kuran’an-ı Kerim tilaveti okundu. Çatalca Belediyesi Tiyatro Akademisi öğrencilerinin gösterisi ayakta alkışlandı. Bu muhteşem gösteri sonrasında, Alaiye Şehitliğinde arkeoloji çalışmalarını değerlendiren İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde görevli antropolog Yusuf Çurku ve Gökhan Yıldırım’ın sunumu oldukça dikkat çekti ve beğeniyle dinlendi. Buradaki anma programı Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve Başkan Mesut Üner’in konuşmaları sonrasında plaket sunumuyla son buldu.

    Alaiye Şehitliğinde duygusal anlar yaşandı

    Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezindeki günün ilk anma programı sonrası, Dağyenice mahallesindeki Alaiye Şehitliğine ulaşıldı. Şehitlikteki çelenk sunumu sonrası, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşu sonrası ve istiklal marşı gür bir sesle okundu. Günün anlam ve önemini en güzel bir şekilde anlatan konuşmalar ve şiirler sonrası, Kuran’an-ı Kerim tilaveti okundu. Okunan Kuran’an-ı Kerim tilaveti sonrası Çatalca Belediyesi tarafından yemek ikramı gerçekleşti. Alaiye Şehitliğindeki program sonunda Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Başkan Mesut Üner ve Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş’e teşekkür plaketi takdim etti.

    Mehmet Akif Camiinde mevlid okundu

    Gün boyunca dolu dolu geçen anma programları, Mehmet Akif Camiindeki tüm kahraman şehitlerimiz için okunan mevlid programıyla son buldu. Oldukça yoğun katılımla gerçekleşen mevlid programı sonunda, lokum ikramı gerçekleşti.

    Başkan Mesut Üner; Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez

    Gün boyu devam eden Alaiye Şehitlerini anma programı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Üner; ‘’Jeopolitik konumu itibariyle yüz yıllar boyunca tarihin her döneminde önemli rol alan Çatalca’mızın her bir karışında kahramanlık destanları yazan şehitlerimizin kanı bulunmaktadır. Ne güzel ifade etmiş atalarımız; “Şehitler vurulunca değil, unutulunca ölür. ” Bugün bir kez daha yine Çatalca’mızın kahramanlarını yani Alaiye Şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Alaiye Şehitlerimizle birlikte bu vatan için canını hiçe sayan tüm kahraman şehitlerimize rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla yad ederken, tüm kahraman gazilerimize sağlık ve mutluluk dolu güzel bir ömür diliyorum. Kahraman Şehitlerimiz asla unutulmayacak. Zira Şehitler ölmez Vatan bölünmez’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir