• USTALARA BÜYÜK VEFA

    Bakırköy Belediyesi tarafından uzun süren hukuki ve idari mücadelenin ardından yıkılan Bakırköyspor Vakfı ve Ticari İşletmeler alanında yapılan Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi yapılan törenle hizmete açıldı.

  • Sanatçılar Parkında; aralarında Tarık Akan, Cem Karaca, Adile Naşit, Münir Özkul, Belgin Doruk gibi Bakırköy’de yetişen ve ebediyete uğurlanan 12 sanatçının(  Adile Naşit, Altan Erbulak, Belgin Doruk, Cem Karaca, Kenan Pars, Münir Özkul, Necdet Mahfi Ayral, Nubar Terziyan, Suna Pekuysal, Tarık Akan, Toto Karaca, Yaşar Kemal) büstlerinin yanı sıra bin kişilik oturma kapasiteli amfi tiyatro da bulunuyor.

    Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu açılışta yaptığı konuşmada yıkım sırasında alanla ilgili çok spekülasyon yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Bakırköyspor Vakfı ve Ticari İşletmeler alanının yıkımı sırasında pekçok tartışma yaşandı. Yıkımın ardında da 20 bin metrekarelik bu alanda; AVM, otel, rezidans, benzin istasyonu yapılacak gibi iddialar gündeme getirildi. Oysa bizim tek derdimiz ; kamusal alandaki bu işgallere son vererek Bakırköy halkına kazandırmaktı. Nitekim yıkım alanı temizlendikten sonra gece-gündüz çalışılarak burada Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksini hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bakırköyümüzde yetişen ve ebediyete uğurladığımız 12 sanatçımızın büstleri sonsuza kadar bu alanda bulunacak ve gelecek kuşaklar Bakırköy’de yetişen büyük sanatçılarımızı öğrenecekler. Büstlerin yapımına  katkısı olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nden  emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Ayrıca burada yapılan bin kişilik oturma kapasiteli amfi tiyatromuzla beraber Bakırköy’ün yaz akşamları daha da renklenecek. Amfi tiyatromuzda tiyatro oyunlarına, konserler ve yazlık sinemaya ev sahipliği yapacağız.”

    Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksinde ayrıca 13 bin metrekare yeşil alan, çocuk oyun grupları, fitness alanı, kapalı ve açık tenis kortları, kapalı spor salonu ile basketbol-voleybol sahaları da bulunuyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir