16 Eylül 2024

Utku Caner Çaykara Avcılar’ın tozunu alamadı

Hakan Eser yazdı...

Utku Caner Çaykara Avcılar’ın tozunu alamadı

Avcılar’ın genç belediye başkanı Utku Caner Çaykara Avcılar’ın tozunu alamadı. İki dönemdir, hatta Mustafa Değirmenci’nin son döneminide sayarsak üç dönemdir bir türlü istediği hizmeti alamayan Avcılar’da vatandaşların en önemli beklentisi ilçe belediyesinin Avcılar’a katacağı hizmetlerdi.

4 aydır görevde olan Çaykara henüz Avcılar’ın üç dönemdir oluşan o toz bulutunu dağıtmış değil. Avcılar’ın yolları, parkları, mevcut tesisleri, duraksayan kentsel dönüşümü, kontrolsüz yıkımlar, trafik kaosu, pazarların keşmekeşi, yine aynı önceki dönemdeki sorunlar zinciri devam ediyor.

Beklentiler yüksek olunca vatandaşların da istekleri o denli birikiyor. İşlerin hızlı ilerleyememesinin tabiki önceliği mevcut yönetim kadrosunun bir çocuğunun ilçenin dışından gelmesi. Tabi ki hepsi tanıdığımız bildiğimiz insanlar, ama işlerinde ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar bilmediği, tanımadığı bir ilçede hizmet yapmak zorlaşıyor. Avcılar’da kaç tane park var. Hangi sokakta pazar kuruluyor. Sokağın sorunu, vatandaşların istekleri. Bunları bilmediğin zaman işler doğal olarak ağır bir şekilde ilerliyor.

Utku başkan alışılmışın dışında ilerliyor. Vatandaşlarla birebir görüşüp, mahalleleri gezip, insanların gönlünü alıyor. Halini, hatırını soruyor. Ama burası Avcılar. Buraya yapılan yatırım maalesef ki yok. Bugün Beyikdüzü’nde, Büyükçekmece’de kreş sayıları çift haneye ulaşmışken Avcılar Belediyesi’nin kendine ait bir kreşi dahi yok. Ekonomik krizin arşa çıktığı bu günlerde Avcılar Belediyesi’nin bir tane sosyal tesisi var. Yeni parklar kazandırılmamışken mevcut parkların hali içler acısı. Hala modern pazarlara sahip değil. 435 bin kişinin yaşadığı ilçede bir tane kültür merkezi var. Sosyal belediyecilik anlamında yeterli düzey sağlanmış değil. Hal böyle olunca isteklerde çoğalıyor.

Genç ve siyaset arenasında söz sahibi olacak bir başkana sahip Avcılar. Tabi ki ne kadar çok iş başarırsa siyaset arenasında o kadar rol alır. Umarız bizde diğer ilçeler gibi yakın zamanda temel atma törenlerine, yeni tesis açılışlarına şahit oluruz. Kalın sağlıcakla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir