• Uyanış: Büyük Selçuklu’da Tapar, büyük gerçeği öğreniyor

  • ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü 8 Mart Pazartesi akşamı saat 20:00’da TRT 1’de ekranlara gelecek.

    TRT 1’de ekranlara gelen, ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun dün akşam yayınlanan bölümünün final sahnesi nefesleri kesti. Verdiği yaşam savaşından galip çıkan ve ayağa kalkan Tapar, Sencer ve Başulu’yu takibe aldı. Melikşah’ın “Annen de sana bunu söylerdi” dediği sözleri geçmişte Başulu Hatun’dan duyması Tapar’ın şüphelerini artırdı. Ardından Sencer ile Turna’nın toyunda Zübeyde Hatun’un sadece hanedan mensuplarına verilen ve Berkyaruk ile Tapar’da olan zihgirin bir benzerini de Sencer’e vermesi Tapar’ı büyük gerçeğe bir adım daha yaklaştırdı. Bu sırada Terken ile Gevher de Başulu’nun mezarını açtırtmak üzere harekete geçti. Ancak Tapar beklenmedik şoke edici bir hamlede bulunarak Nizamülmülk’ün ağzından Sencer ile Başulu’ya pusula gönderdi. Sencer ile Başulu, Nizamülmülk’ü beklerken karşılarında Tapar’ı buldu. Tapar’ın Başulu’ya “ana” dediği dakikalar büyük heyecan yarattı. Melikşah’ın bu gerçeği öğrenip öğrenmeyeceği ve Tapar’ın nasıl tepki vereceği şimdiden merak uyandırdı.

    Markus’u öldürdükten sonra Kutsal Mızrak’ı ele geçiren Melikşah, Haçlıların hedef oklarını üzerine çekti. Sabbah ile İzakyos, Melikşah’ın İslam aliminin gözünde küçük düşmesi için Hac kafilesine pusu kurdu. Tüm kafilenin öldürülmesi üzerine Melikşah, geri adım atarak Kutsal Mızrak’ı saldırmama sözüyle İzakyos’a geri vermeye karar verdi. Melikşah’ın bu hamlesi Nizamülmülk ve Kamaç’ı da şaşırtırken başta İzakyos olmak üzere tüm askerlerin mızrağı öptükten bir süre sonra fenalaşmaları ekran başındakileri şoke etti. Yaşananlar sonucunda Melikşah’ın Kutsal Mızrak’a zehirli toz sürdüğü ortaya çıktı.

    ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, dün akşam yayınlanan bölümüyle zirvedeki yerini aldı. Total’de 9.77 izlenme oranı; AB’de 11.68 izlenme oranı ve ABC1’de ise 11.87 izlenme oranına sahip oldu. Dizi, sosyal medya mecrası Twitter’da ise uzun süre TT listesinde kaldı.

     

    ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü 8 Mart Pazartesi akşamı saat 20:00’da TRT 1’de ekranlara gelecek.

    Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir